Krimmler Wasserfälle

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Surreal moment bij de Krimml watervallen

Krimmler Wasserfälle,
Oostenrijk


De Krimmller watervallen zijn met een totale hoogte van 380 meter de hoogste gefaseerde watervallen van Europa. De waterval ligt vlak bij het dorp Krimml in Oostenrijk in het nationale park Hohe Tauern. De waterval komt voort uit de Krimmler Ache die aan het einde van het hoog gelegen Krimmler Achendal in drie fases naar beneden stort. De Krimmler Ache stroomt dan in de Salzach, een zijrivier van de Inn die in de Donau uitmondt die uiteindelijk eindigt in de Zwarte Zee.
Bron: Wiki
Na een kwartier te hebben gelopen vanaf de parkeerplaats bereik je de onderste waterval. Het wandelpad loopt wat vaker dicht langs de kloof en de route tot de bovenste waterval is vier kilometer lang en op verschillende plaatsen heb je uitzichtpunten en de gelegenheid om uit te rusten en genieten van spectaculaire panorama’s. Voor kinderen is het wandelpad goed te belopen. Er zijn overal leuningen voor extra steun en houvast.

Groot en klein kunnen hier genieten. Zeker een fantastische natuurbelevenis om hier te staan waar de natuur van zo dichtbij kunnen voelen, ruiken en horen . Heel intens!.

Bekijk ook