Graz visum

Als je op reis gaat naar Graz, is het belangrijk om vooraf te checken of je een visum Graz nodig hebt. Het is hierbij belangrijk of je op zakenreis of op vakantie gaat, want een toeristenvisum voor Graz heeft andere voorwaarden dan een zakenvisum. Hieronder kan je controleren of je visumplichtig voor Graz bent. Hierbij is het van belang of je eenmalig de grens met Graz overgaat of vaker; in dat geval kan een double entry visa Graz gunstiger zijn, omdat het soms moeilijk is om je visum te verlengen. Een toeristenvisum is vaak 30 dagen tot 3 maanden geldig, maar dat kan per land verschillen. Eigenlijk zijn er altijd drie opties: of je hebt geen visum nodig, of je kan het visum aan de grens kopen (visa on arrival op het vliegveld) of je moet je visum voor vertrek al geregeld hebben. Deze moet je in dat geval al tonen bij het inchecken. Bij een visa on arrival, kan je die ook al voor vertrek hier regelen zodat je op het vliegveld niet in de rij hoeft te staan.

Informatie over Graz

Beste foto's & tips van Graz

'509948' door Sandral '509948' door Sandral

OostenrijkGraz

OostenrijkGraz

Schlossberglift

Sandral

Deze snelle lift kan je nemen om (bijna) naar het hoogste punt van de 123 meter hoge berg van Graz te komen.Je loopt via een lange tunnel, waar achterin de lift is. De binnenkant van de berg kon in de 2e wereldoorlog als schuilkelder voor 50.000 mensen dienen, met een tunnelsysteem van 6,3 km. en gegraven door dwangarbeiders. Bovenop gekomen is er bovendien verrassend genoeg te zien en te beleven. Er is een kasteel,een romantische tuin, chinees paviljoen, een 98 meter diepe Turkse put, een stukje kazematten, natuurlijk de beroemde Uhrturm uit 1382, een legermuseum en meerdere cafés en restaurants. Samen met het prachtige zonnige uitzicht op de roodbruine daken van de stad en de bergen ten noordoosten heb ik hier een erg leuke middag gehad.

'364179' door KruYv '364179' door KruYv

OostenrijkGraz

OostenrijkGraz

Uhrturm

KruYv

Toen Napoleon opdracht gaf het fort op de Schlossberg te vernietigen, schonken de inwoners van Graz hem een geldbedrag om deze 13e-eeuwse (in de huidige staat 16e-eeuwse) klokketoren te sparen. Zodoende is de toren nog steeds te bewonderen en vormt (letterlijk en figuurlijk) één van de hoogtepunten van de stad. Hij is te bereiken via een glazen lift in de berg, maar veel leuker is het om de trappen langs de berg te nemen en zo tegelijkertijd van het schitterende uitzicht over de stad te genieten. Verwarrend genoeg geeft de grote wijzer op de klok de uren aan en de kleine wijzer de minuten. Dit is omdat er in eerste instantie alleen maar een wijzer was om de hele uren aan te duiden, pas in een later stadium kwam de tweede wijzer erbij.

'427614' door malosvinja '427614' door malosvinja

OostenrijkGraz

OostenrijkGraz

Ondergaande zon

malosvinja

Ik twijfel of deze foto in Oostenrijk of nog in Duitsland genomen is, zeker is dat ik onderweg was richting Kroatië en de zon onder ging. Omdat mijn Canon achter in de auto lag en ik verder niets anders bij de hand dan de camera van mijn telefoon heb ik toch deze foto kunnen maken.

Laat kaart zien