Carinthie en Oost Tirol

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Virgental, ooit van gehoord? Nee; zeker aan aanrader

Carinthie en Oost Tirol,
Oostenrijk


Ooit gehoord van het Virgental in Oostenrijk? Vanaf het plaatsje Matrei, rij je zo dat dal in.
Helemaal aan het einde van het dal ligt het plaatsje Hinterbichl. Hier heb je een camping, hotel en diverse appartementen.
Het plaatsje stelt niks voor, voor boodschappen moet je naar Prägraten of Matrai. Maar, dit nog niet zo bekende dal, onder toeristen is een trekpleister voor Huttentochten en diverse Beklimmingen en dat in het Nationalpark Hohe Tauern!
De mooiste hutten en wandelingen starten volgens ons vanuit Hinterbichl. Aan beide zijden van het dal kan je op dezelfde hoogtemeters en soms een pas over, van hut naar hut. Maar ja, wel eerst omhoog he. Prachtige vergezichten, zoals de Gross Glockner verderop, of dichterbij de Gross Venediger.

Beklimming tip vanuit het Virgental:
Naar de Johannishütte laten brengen of lopen en vandaar naar het Defreggerhaus (2960m) lopen. Deze hut ligt temidden van enorme gletsjers onder de Grossvenediger. In mijn blog lees je hierover meer!

Of loop een echte huttentocht vanuit Hinterbichl naar de Clarahutte, door naar de Essener Rostocker Hütte, dan via een pas naar de Johannishütte, weer via een pas naar de Sajathütte (pas op, te vroeg of te laat in het seizoen ligt er veel sneeuw. neem dan wandelstokken en steigijzers mee!!!), loop door naar de Eisseehütte en sluit af met een dagje naar de Bonn Matreier Hütte. Bij hulp en vragen, kan je bij mij terecht!