Oostenrijk

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Oostenrijk image

Oostenrijk

Oostenrijk
Europa
Sanine

Berglucht versus Kelnervoeten

In de jaren 2008,2009 en 2010 heb ik 3 seizoenen in de bediening in een hotel gewerkt midden in de Oostenrijkse bergen.
Ik hield een blog bij voor het thuisfront. Hieronder een deel van mijn avonturen in het skigebied.

...over de lokale drankjes.:
De alcoholische kopstootjes van de Duitstalige landen worden ´Schnaps´ genoemd.
Wanneer de werkzaamheden in het hotel ten einde lopen en het keukenpersoneel aan de bar komt hangen, nemen we wel eens een schnapsje hier en daar. De bekendsten zijn Willi en Obsler, in literflessen te koop bij de Spar. Al zijn er een aantal doe-het-zelfers die zelf dit pittige goedje brouwen. Wat hier allemaal in zit? ´Anton´ mag het weten (tenminste als we aannemen dat ´Anton´ de Oostenrijkse ´Joost´ is) maar je keeltje wordt in ieder geval goed gesmeerd en al je verkeerde bacteriën de dood in gejaagd.
Gek genoeg heb ik de dag na een avond stappen, met een frequentie aan schnaps van 1 op de 15 min, nooit last van een flinke kater. Ik voel me min, dat wel, maar nooit last van een hoofd alsof deze vastzit in een bankschroef. Het gerucht gaat dat dit door de Oostenrijkse berglucht komt. Deze ´berglucht´ wordt wel vaker als verklaring (lees: excuus) gebruikt. Moe? Het is die berglucht, Honger? Snurken? Last van je kleine teen? Ach, dat zal die berglucht wel weer zijn... !

Maar nu nog het laatste gedeelte van mijn titel: Kelnervoeten...
Een niet besmettelijk verschijnsel dat ik dus sinds deze week onder de leden heb. Definitie ´kelnervoeten´ volgens mijn collega’ s: Doordat je in de bediening veel loopt, gaan je voeten erg zweten. Aangezien wij bedienen in volle klederdracht (Dirndl en panty) gaat dit lekker broeien. Zelfs zo erg dat er blaasjes op je voeten komen en deze vervolgens openbarsten! Veel jeuk heeft dit als gevolg en dan nog niet te spreken over de geur die daarvan afkomt!

Ik verzeker je, doe mij dan die verrekte berglucht maar!