Terug naar de natuur in Oostenrijk image
Lkoedam

Terug naar de natuur in Oostenrijk

We worden geleid door onze agenda en de digitale wereld is niet meer uit ons leven weg te denken. Maar zo verliezen we wel iets heel waardevols: momenten die echt alleen van onszelf zijn. Pas als je die momenten weer terugvindt, realiseer je je wat je gemist hebt. Wanneer kan dat beter dan tijdens de vakantie. Maar daarvoor hoef je echt niet de halve wereld rond. Die momenten vind je ook relatief dichtbij. Midden in Europa bijvoorbeeld. In de veelzijdige natuur van Oostenrijk. We geven je alvast wat inspiratie.



De natuur verkennen met een ranger

Samen met een ranger, van bijvoorbeeld het nationale park Hohe Tauern in Oost-Tirol, kom je op plekken terecht die je in je eentje nooit zou vinden. Je ontdekt verborgen schatten van de natuur zoals de bergmarmot of een indrukwekkende baardgier. Of de ranger wijst je op de zeldzame kruiden die aan de rand van de weilanden groeien.



Vrijwilligen in de zuivere berglucht

Wat je in tijden van drukte en burn-out soms vergeet is dat werken ook veel voldoening kan geven. Vooral als het betekenisvol werk is. Als vrijwilliger in het nationale park Zillertaler Alpen kom je op één enkele dag meer te weten over het leven en de samenhang in de natuur dan menig ander in hun hele leven.



Van de stilte genieten

In Natuurpark Sölktäler vind je een aangename stilte die alle indrukken nog intensiever maakt. De bloeiende kruidenvelden bijvoorbeeld, waar je alleen het gezoem van de bijen en het getjilp van de vogels hoort. Of de rustige meren, waar aan de oevers de bomen zachtjes in de wind staan te wiegen. Een ideale plek om weer tot rust te komen.





Creatief met wilde kruiden

In de wildekruidenschool van de Oostenrijkse wandelhotels leer je tijdens uitgebreide rondleidingen en praktische kook- en kruidenseminars, deze smakelijke schatten midden in de natuur te herkennen en ze te gebruiken. Bijvoorbeeld voor smakelijke gerechten, aangename drankjes of geneesmiddelen voor de 'groene huisapotheek'.



De locals leren kennen

Twaalf wandelroutes door dertien dorpen van het Bregenzerwald. Je leert de bijzonderheden van de mensen en hun manier van leven kennen en staat te kijken van hun creatieve veelzijdigheid. Van bijzondere architectuur tot en met enorme kaaskelders. Maar wat de meeste indruk maakt, is de authenticiteit van de mensen die hier wonen, wat tot uiting komt in alles wat ze doen. Je krijgt het gevoel dat je ze al heel lang kent, zelfs wanneer je hier voor de eerste keer bent.



Paardrijden in de Alpen

Alpine paardrijden is niet alleen de koningsklasse van het paardrijden, onder het wakend oog van de Großglockner in het nationale park Hohe Tauern is het ook een zeer intense natuurervaring. De getrainde paarden in Karinthië zijn gewend aan de alpine routes, maar voordat je aan een grote tocht begint, maak je eerst kennis tijdens kortere ritten. Daarna kan het grote avontuur beginnen en laat je de hectiek van het dagelijks leven achter in het dal.



Wil je nog meer inspirerende tips voor een vakantie in de natuur? Kijk dan op www.austria.info/austriantime