Oostenrijk Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Villa Von Trapp wordt hotel

Gepubliceerd: 14 mei 2008
0

Liefhebbers van de film The Sound of Music kunnen hun hart ophalen, want in juli dit jaar opent de originele villa van de familie Von Trapp als hotel in Salzburg. Gasten krijgen de kans om in de kamers van de oorspronkelijke bewoners te slapen.

De villa ligt even buiten Salzburg en werd van 1923 tot 1938 bewoond door de Von Trapps. Ondernemers willen zoveel mogelijk de oorspronkelijke staat van het huis behouden en zullen alleen onderhoudswerkzaamheden uitvoeren.

Kaskraker
The Sound of Music is één van Hollywoods grootste kaskrakers. Alleen Gone With The Wind en Star Wars wisten het succes van de Von Trapps te overtreffen. De film uit 1965 is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de non Maria, die als oppas bij de baron Von Trapp en zijn zeven kinderen komt wonen.

Oppepper
Het hotel zal het toerisme in Salzburg een enorme oppepper geven. Sowieso is de merchandising rondom de film enorm. Barbiepoppen, karaokeshows, cd's, het is zo gek niet te noemen of het is wel ergens te koop. Bezoekers uit Noord-Amerika, Groot-Brittannië en Azië, waar de film erg populair was, zorgen voor 700.000 overnachtingen per jaar in Salzburg. Veertig procent geeft aan dat de film de hoofdreden is voor een bezoekje aan de Oostenrijkse stad, zo blijkt uit cijfers van het plaatselijke toerismebureau.

Een nachtje slapen in het huis van de Von Trapps kost ongeveer 100 euro. Ook is er de mogelijkheid om te trouwen in de kapel.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Oostenrijk artikelen
Reisnieuws
Ken je canyoning al? Dit zijn Europa’s leukste kloven

18 apr 2017, Wereldwijd vormen steeds meer canyons, of kloven, het decor voor canyoningtochten. Canyoning als extreme sport wordt dus steeds populairder op vakantie. Maar wat weet jij er nu eigenlijk vanaf? En wat zijn Europa’s leukste canyons? Wij lichten u...

1
Reisnieuws
Gespot! 5 wilde dieren die je niet verwacht in Europa

16 feb 2017, Verspreid over Europa liggen enorme lappen beschermde natuur waarin diverse wilde dieren voorkomen die niet zouden misstaan in een Afrikaans wildpark. Dus waarom constant maar weer terug naar Afrika, als je in ons eigen werelddeel óók op safari ...

0
Reisnieuws
Editie 63 komt uit. Mis ‘m niet!

08 feb 2017, Editie 63 komt uit! Er is op ons eigen continent nog genoeg te ontdekken, dus we duiken Europa in. Maar ook voor liefhebbers van verre reizen hebben we iets moois. Wat dacht je van een reportage over een van 's werelds meest geïsoleerde gebieden,...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.