Ramptoerisme bij horrorhuis image
Mytravellingnet

Ramptoerisme bij horrorhuis

De Oostenrijkse overheid klaagt over het toenemende aantal toeristen dat op het huis afkomt waar de 73-jarige Josef Fritzel 24 jaar lang zijn nu 42-jarige dochter vasthield.

Extreme incest
In augustus 1984 zou Josef Fritzel zijn 18-jarige dochter hebben gedrogeerd en haar naar de kelder van zijn huis in het Oostenrijkse Amstetten hebben gesleept, waar zij jarenlang werd misbruikt en zijn zeven kinderen baarde. Eén van deze kinderen is overleden. Van de overige zes werden de oudste drie bij hun moeder opgesloten in de kelder. De jongste drie werden toegelaten in het huis van de incestpleger en opgevoed door familie.

Respectloos
Ursula Puchebner, de plaatsvervangend burgemeester van de gemeente Amstetten, zegt het shockerend en onbegrijpelijk te vinden dat ramptoeristen speciaal naar Amstetten komen om een glimp op te vangen van het huis waar het jarenlange misbruik heeft plaatsgevonden. “Het toont geen enkel respect voor de slachtoffers??, aldus Puchebner.

Ramptoerisme
Ook bij andere rampen is ramptoerisme geen onbekend fenomeen. Sinds de orkaan Katrina New Orleans verwoestte, leeft de lokale bevolking op de inkomsten van ramptoerisme. Verschillende touroperators organiseren tochten door rampgebieden die door de politie zijn vrijgegeven. Ook de totale verwoesting en vele doden die de tsunami in Thailand veroorzaakte, werd door duizenden ramptoeristen voor eeuwig op camera vastgelegd.