Oostenrijk Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Iglodorp opent haar deuren

Gepubliceerd: 03 dec 2009
0

Eind december opent Alpeniglu, een nieuw iglodorp in het Oostenrijkse Hochbrixen, haar deuren. Alle zeventien iglo's zijn dan gereed voor gasten.

Het dorp is volledig opgebouwd uit sneeuw en ijs. Het herbergt onder meer een hotel, restaurant, VIP suites en een ijsbar.

Dorp

Het dorp ligt hoog in de bergen en vlakbij een skilift en is dus ook voor niet-skiërs gemakkelijk te bereiken. Van de zeventien iglo's zijn veertien ingericht als hotelkamer voor twee personen. Warme slaapzakken, comfortabele matrassen en rendierhuiden moeten de gasten warm houden.

Hotel

Het hotel verwelkomt ook gasten die niet willen overnachten, maar voor een fondue aan een ijstafel of een drankje aan de bar zijn gekomen. Voor bijzondere gelegenheden zoals huwelijken wordt er zelfs een mooie ijskerk verhuurd.

Overnachting

Overnachten in Alpeniglu is mogelijk vanaf € 185 per persoon in een tweepersoonsiglo. Dit is inclusief het vervoer met de gondelbaan, fondue, een workshop ijssculpturen, een fakkelwandeling en een ontbijt.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Oostenrijk artikelen
Reisnieuws
Ken je canyoning al? Dit zijn Europa’s leukste kloven

18 apr 2017, Wereldwijd vormen steeds meer canyons, of kloven, het decor voor canyoningtochten. Canyoning als extreme sport wordt dus steeds populairder op vakantie. Maar wat weet jij er nu eigenlijk vanaf? En wat zijn Europa’s leukste canyons? Wij lichten u...

1
Reisnieuws
Gespot! 5 wilde dieren die je niet verwacht in Europa

16 feb 2017, Verspreid over Europa liggen enorme lappen beschermde natuur waarin diverse wilde dieren voorkomen die niet zouden misstaan in een Afrikaans wildpark. Dus waarom constant maar weer terug naar Afrika, als je in ons eigen werelddeel óók op safari ...

0
Reisnieuws
Editie 63 komt uit. Mis ‘m niet!

08 feb 2017, Editie 63 komt uit! Er is op ons eigen continent nog genoeg te ontdekken, dus we duiken Europa in. Maar ook voor liefhebbers van verre reizen hebben we iets moois. Wat dacht je van een reportage over een van 's werelds meest geïsoleerde gebieden,...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.