Weekje weg voor weinig in Europa image
Weekje weg voor weinig in Europa image Weekje weg voor weinig in Europa image
REDACTIE

Weekje weg voor weinig in Europa

Deze betaalbare reiservaringen zijn zó bijzonder dat je er een zevendaagse reis omheen kunt bouwen.

Ga op de vintagetour in Frankrijk

Kampeer op het terrein van Castel Domaine de Drancourt. (Foto: Les Castels)

Dakraampje open, wind door je haren, Franse chansons uit de radio; welke vakantiestreek leent zich nou beter voor een vintage roadtrip dan Normandië? Pik jouw iconische Citroën 2CV op in het departement Orne en tuf richting de kust. Je beleeft die bekende krijtrotsen bij Étretat immers heel anders als je komt aanrijden in een oldtimer, die je hier huurt. Om het vintagegevoel compleet te maken zet je je kamp (lees: eigen tent) op een Les Castels-camping op, zoals Le Brévedent of Château de Martrigny. Les Castels-kampeerterreinen liggen op de landgoederen van eeuwenoude Franse châteaux, en zijn daarom per definitie vintage. Neem ook eens een kijkje op vintageroadtrips.com

Kostenplaatje voor 7 dagen: € 570 (oldtimer € 450 p.p. // camping € 70 // benzine € 50)

 

Treed buiten de gebaande pistes in Oostenrijk

In Hochgurgl in Oostenrijk heb je de piste vo9or jezelf. (Foto: nervosa22, Pixabay)

Nederlandse en Belgische wintersporters hebben de neiging om in files naar dezelfde skioorden toe te rijden. Jij weet als geen ander dat je voor een intense winterbeleving net even verder moet kijken. Het kleinschalige Tiroolse bergdorpje Hochgurgl ligt aan dezelfde weg als het platgelopen Sölden, maar dan vijftien kilometer verder. Dat kleine beetje extra moeite betaalt zich meteen uit: 110 kilometer aan maagdelijke pistes en evenzoveel zonuren. Oostenrijkse skiliften zonder wachttijden; ze bestaan dus nog. En dat in het hoogseizoen! Niet verder vertellen hè?

Kostenplaatje voor 7 dagen: € 1040 (skipas € 300 p.p. // middenklasse hotel € 570 p.p. // skihuur € 170 p.p.)

 

Proef lokale lekkernijen in Sicilië

Sla Delicatessen In Drogheria in Ragusa zeker niet over! (Foto: Manon Suykerbuyk)

De toon werd meteen gezet toen de voltallige Columbus-redactie aankwam bij Agriturismo Tenuta Margitello, in de Zuidoost-Siciliaanse regio Ragusa. In een mum van tijd stond onze tafel vol met lokale gerechten als zelfgemaakte ricotta, olijven uit eigen gaard, varkensworstjes uit eigen stal en scaccia (calzone met ricotta en tomaat) uit eigen keuken. Later dit jaar lees je meer over onze culinaire escapades op het eiland. Maar één van onze vondsten is simpelweg té goed om nog langer voor onszelf te houden: Delicatessen In Drogheria in Ragusa-Stad − ambachtelijke panini waar zelfs Anthony Bourdain zijn vingers bij zou aflikken.  

 Kostenplaatje voor 7 dagen: € 470 (vliegticket € 60 p.p. // autohuur € 200 // agriturismo € 210 p.p.)

 

 

Hoofdafbeelding: Les Castels Château de Martragny (Foto: Les Castels)

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.