West Oekraine

Bohdan Chmelnickuj (Hetman,kozak , 1648)

Bohdan Chmelnickuj (Hetman,kozak , 1648)
Foto door : Oekrainse

?????? ??????? ???????????? (27 ?????? 1595 (6 ????? 1596 ?? ????? ??????) — † 25 ????? (6 ?????? ?? ????? ??????) 1657, ???????) — ??????? ???????, ?????????? ?????, ?????????? ?????, ? ? 1648 ???? — ??????? ??????? ????????????. ??????????? ????????? ????? ?????? ? ???????, ??? ????????? ? ????????? ????? ????? ???? ??????????. ????????? ????????? ??????? ?? ??????? ??????????? ??????? — ??????? ????????????, ????? ??????? ?? ???????????. ????? ???????????? ????????? ????????? ?? ????? ????? ? ????? ??????????, ? 1654 ???? ? ?????????? ????? ?????????? ???? ? ??????????? ????????. ?????????? ????? ????? ????????? ????????????????? ?? ???? ?? ??????? ? ?????????? ??????, ???????? ? ???????? ?????? ????????? ?????????? ????????????.

0
4

Info over deze foto met tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
323
Geplaatst op
14 Mar 2009
Land
Bestemming
Categorie
Stadsbeeld
Laat kaart zien
 

4 reactie(s) bij "Bohdan Chmelnickuj (Hetman,kozak , 1648)"

 • profile image comment

  Hoi Natalja, Ik vind het fijn, dat je mij meer achtergronden hebt gegeven over de kozakken. Jij bent er goed van op de hoogte en dat is een verrijking voor mijn kennis en inzicht. Bedankt daarvoor. Ik begrijp uit je woorden, dat de Oekraïense mensen vroeger veel hebben geleden. Dat is erg treurig. Het is fijn, dat de Oekraïne onafhankelijk is geworden. Ik ben tot nu toe alleen nog maar in Kiev geweest. Ik zou ook de rest van de Oekraïne wel willen bezoeken. Het is een van de grootste landen van Europa, dus ook veel te zien. Woon je al lang in Nederland ? Met vriendelijke groet, Herman.

  Door herman m • geplaatst op 2009-03-17 22:33:46
 • profile image comment

  Hoi beste Herman, Wil je nog meer over de Oekrainse kozakken weten, dan moet je naar het west van de Oekraine gaan. Daar is de geschiedenis in de volksmond helemaal anders verteld wordt dan in het Russland ( en de Oekrainse gebieden vlakbij Russland). Het west van de Oekraine kan meer waarheid vertellen over de geschiedenis van de Oekrainse kozakken, Krim, Zaporizka Sich, Xortuza, ........ de communisten, het Sibiriede, Oekrainse genocide, over de Oekrainse cultuur en taal en nog andere interessante dingen.

  Door Oekrainse • geplaatst op 2009-03-16 15:12:26
 • profile image comment

  Interessant om de geschiedenis van de kozakken vanuit het Oekraïense perspectief te vernemen.

  Door herman m • geplaatst op 2009-03-14 22:41:14
 • profile image comment

  Bohdan Zinovij Chmelnizkij (27 december 1595 jaar (6 januari 1596 nieuwe kalender)- hij is overleden op 25 juli nieuwe stijl (6 augustus nieuwe stijl) 1657 Chuhurin) - geregestreerde kozal, rebellenleger, militair schrijver.Vanaf 1648 jaar was een Hetman van de Oekrainse Kozaken van Zaporizka Sich. De Kozaken beschermden arme Oekrainers tegen rijke Moskoviten en Polen. Bogdan heeft zelf geoorganiseerd een oorlog tegen Rechi Pospolitoj (Poland). De Polen hebben zijn zoon dood gemaakt en zijn mevrouw gestolen. Hij was een voorstander van het land van de kozaken in de center van de Oekraine - de troepen van De Zaporizka Sich, er is nog een andere naan : Hetmanschuna. Hij had een verbond met Moskov gesloten. Maar dan had hij een grote spijt gehad. Omdat Moskov niet zo betrouwbare bondgenoot geweest. Vervolgens heeft hij een verbod met Zweden en Osmanska Porta gesloten, want Moskov (Russland) een grote gevaar was voor de vrijheid van de Oekraine en de vrijheid van het kozaken land (Zaporiska Sich).. Daarom hebben de Oekrainers een stad in het center - weste van de Oekrane een naam van Bogdan Chmelnizkij gegeven.

  Door Oekrainse • geplaatst op 2009-03-14 12:18:10

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.