Kiev

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Onverwachte ervaring

Kiev,
Oekraïne


Een goede vriend nodigde mij uit voor zijn bruiloft in de stad Kherson (Oekraïne), waar hij nu met zijn vrouw en gezin woont.
Ik zag er vreselijk tegenop. MH17 was kort daarvoor neergehaald. Ik was simpelweg bang om er heen te gaan.
Ook had ik veel vooroordelen over het land. “Als het gevaarlijk zou zijn zou ik jullie echt niet laten komen” vertelde hij me.
En dus besloot ik zijn kennis van het land te vertrouwen en vlogen we met een gezelschap familie en vrienden voor zijn bruiloft naar de Oekraïne.
In de stad Kiev werden we hartelijk ontvangen door een oud studie-genoot van mijn vriend’s bruid. Hij heeft ons een fantastische tour door Kiev gegeven, waar ik van één verbazing in de andere viel. De foto was zo’n moment. Vervolgens zijn we in de avond met de nachttrein van Kiev naar Kherson gereden (12 uur rijden) wat eveneens een nieuwe ervaring voor me was; met zo’n zestig mensen in grote wagon, ingericht met een soort “britsen” om op te slapen.
Iedereen kreeg een pakketje met schoon beddengoed. Gebroken kwamen we 12 uur later aan in Kherson waar een prima hotel het gebrek aan comfort snel weer deed vergeten.
We hebben, afgezien van een prachtige bruiloft, een heel fijne week doorgebracht in Kherson en ik moest na deze week snel mijn vooroordelen laten varen. Het was fantastisch.