Zuid- en westkust

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Indrukwekkend!

Zuid- en westkust,
Noorwegen


Zaterdag 14 juli 2012
Van Orsta nemen we de E39 tot aan Hjelle, waarna we de 15 volgen tot aan Olden. Vanuit dit stadje volgen we de bordjes Briksdalbreen. We beklimmen het pad, zo een 45 minuten, tot aan de gletsjer. De gletsjertong likt aan het ijskoude water in het meer. Indrukwekkend!
Sumu neemt nog een duikje in het heldere water en heeft zo te zien geen last van de koude. Zijn dikke vacht heeft dan toch nog nut. De waterval die we twee maal passeren heeft er plezier in om ons dan ook hevig te vernevelen. Na een uitgebreide picknick zetten we de route verder.
Eerst even terug tot in Olden, dan de 60 tot Byrkjelo, vervolgens terug de E39 op tot Moskog. De tocht over de 13 is schitterend indrukwekkend. Je passeert de hoogste toppen en bergpassen die in de winter niet toegankelijk zijn. Eeuwige sneeuw, ruw gesteente, haarspeldenbochten (net voor Mel) doen ons het dal in suizen.
Hoog in de bergen stoppen we want een voetstap in de sneeuw is voor ons als de eerste stap op de maan. Sumu amuseert zich te pletter. Hij rolt letterlijk van de berg af. Die heeft zijn dag ook gehad.