Zuid- en westkust

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zuid- en westkust image

Dag 5: van Stavanger naar Bergen

Zuid- en westkust
Noorwegen
Jornbrand

Dag 5: van Stavanger naar Bergen

De dag begint grijs en het regent licht als ik mijn route vervolg, via de E39, naar Bergen. Dat het zondag is, is heel goed te merken. Er is bijna niemand op de weg. De eerste 50 kilometer kan ik de auto’s nog op twee handen tellen. Niet veel later moet ik een veerpont pakken om naar de overkant te komen.

Ik kom aan op een groot fjordeiland, waar de E39 tussen Stavanger en Bergen gewoon verder gaat. Deze weg is ongeveer 120 kilometer lang. In het uiterste noorden van dit eiland moet ik de tweede overtocht van deze route nemen om op het vaste land te komen. Daar is het nog maar 25 kilometer tot aan Bergen. Voor de twee overtochten samen betaalde ik ongeveer 25 euro, maar het was wel een rustige, korte en opnieuw erg mooie route door het fjordlandschap.

Daar sta je dan in Bergen. Geen slaapplek, maar wel een tent. De dichtstbijzijnde camping ligt ruim 10 kilometer buiten de stad en ik wil graag in het centrum van de stad slapen. De startprijs voor een hotelovernachting begint alleen vanaf 75 euro. Dat hakt flink in mijn dagelijks budget van 100 euro! Toch weet ik een zeer nette hotelkamer te vinden, voor 80 euro per nacht, en ook nog eens midden in het centrum van Bergen.

Foto's

84fa9.jpg
84fa9.jpg
Jornbrand