Zuid- en westkust

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Runde

Zuid- en westkust,
Noorwegen


Reisdagboek: Donderdag 12 juli 2012
Runde, het vogeleiland, staat op het programma. Ik kijk er zo naar uit om mijn eerste puffin te zien. Ik heb al zoveel foto's van dit grappig vogeltje gezien.
Vanuit Orsta is Runde niet zo ver. Eilandhoppen via bruggen en enkele tunnels en als je bij het laatste stukje rots komt, ben je in Runde. Het landschap op weg naar ons einddoel levert idyllische vissersboothaventjesplaatjes op. Ik geniet met volle teugen
Een wandeling naar de kliffen zal de wereld van het vogelrijk en vooral de puffins laten opengaan. Spijtig genoeg is het theater vandaag gesloten. De rookmachine staat op volle toeren te blazen, want er hangt een dichte mist. Van een 'lichte' ontgoocheling gesproken! Geen puffins, wel enkele meeuwen die ons van naderbij komen inspecteren. Konden die puffins dat nu niet doen?
Ach ja, ik moet toegeven dat Runde tot nu toe het mooiste stukje Noorwegen is voor mij. De ruige kust, de zee, de mistige rotsachtige formaties. Het meest complete plaatje. Het slechte weer van de afgelopen week zal daar ook wel een spel in gespeeld hebben. Later besef ik dat dit landschap meer iets van Schotland weg heeft.