Zuid- en westkust Noorwegen reisblogs

Dag 1: van Zutphen naar Hamburg

jornbrand was er (tot 13 jul 2011) Gepost op 28 aug 110 reacties

Het is half juli in Nederland. Het regent en het is niet warmer dan 16 graden als ik de tent op mijn motor vastmaak, een backpack van 55 liter aan mijn lijf bevestig en op mijn ijzeren paard stap. Mijn reis gaat naar Noorwegen. Twee weken op de zogenaamde bonnefooi. Het enige wat ik vooraf heb geboekt, is een hytter (hutje) in het noorden van Denemarken en een overtocht met de ferry van Denemarken naar Noorwegen.

Waarom Noorwegen? Noorwegen schijnt een fantastisch land te zijn en zou veel gelijkenis met Nieuw-Zeeland hebben. In Nieuw-Zeeland ben ik vier jaar geleden al geweest en Noorwegen is iets dichterbij. De vooruitzichten zijn dus goed. Daarbij is het in Noorwegen ook droger, zonniger en ligt de temperatuur rond de 22 graden. Dus snel weg uit het herfstachtige Nederland en op naar het warme noorden!

Via de autobahn, bereik ik na vijf uur rijden Hamburg. Ik hoef pas twee dagen later in het noorden van Denemarken te zijn, bij het Hirtshals. In deze havenstad vertrekt de boot naar Kristiansand, dat aan de zuidkust van Noorwegen ligt. Omdat ik nog niet veel ervaring heb met motorrijden en motorrijden een stuk vermoeiender is dan autorijden, besluit ik net boven Hamburg in een Etap Hotel, vlakbij de snelweg, te overnachten. Met een zware backpack op je rug krijg je toch vrij snel last van een pijnlijke rug en schouders. Dus na 500 kilometer is het wel prettig om te rusten.

jornbrand Positie 1803 (0 p.) Lid sinds 02-08-2011 Foto's en tips: 12 Blogs: 13 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
De kamer in het hotel
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Dag 14 en 15: van Oslo naar Zutphen
1 3
Gepost op 28 augustus
Noorwegen Oslo
Dag 13: Oslo
4 1
Gepost op 28 augustus
Noorwegen Oslo
Dag 11 en 12: van Jotunheimen naar de Olympische spelen
2 0
Gepost op 28 augustus
Noorwegen Jotunheimen NP

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.