Tromso vaccinatie

Ga je op reis naar Tromso, dan is het goed je op de hoogte te stellen van de geadviseerde vaccinaties Tromso. Voor veel landen zijn reizigersvaccinaties een must. De meest voorkomende gevaarlijke ziektes die je op kan lopen en gedeeltelijk met inentingen of medicijnen tegen kunt gaan zijn:

Buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, malaria, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts).

Komen een van deze ziektes voor in Tromso en met name in welke gebieden? Het vaccinatie advies Tromso kan namelijk van gebied tot gebied in Tromso verschillen en in veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat, zoals soms het geval is bij malaria.

Welke reisvaccinaties Tromso nodig zijn in jouw specifieke geval, kan je het best bespreken met jouw (reizigersgeneeskundige) huisarts of een vaccinatiekliniek.

Actueel vaccinatie advies

Zie hier het actuele advies over vaccinaties Tromso.  

Informatie over Tromso

Beste foto's & tips van Tromso

'553945' door marjan stolk '553945' door marjan stolk

NoorwegenTromso

NoorwegenTromso

De hele week...spekta

marjan stolk

Net terug van een fantastische week in het hoge Noorden zit ik nu achter mijn computer om een keuze te maken uit maar liefst 390 !! foto's van het Noorderlicht. Wat een week is dit geweest! We verbleven op relatief korte afstand van de stad Tromso, waar je volgens zeggen de beste kans maakt om het Noorderlicht waar te nemen. Nou, die reputatie heeft deze regio waargemaakt. Avond na avond werden wij getrakteerd op een spektakel dat zijn weerga niet kende. Natuurlijk ben ik , buiten deze foto's, ook met ander mooi materiaal thuisgekomen. Maar ja, het uitzoeken daarvan kost nog even wat tijd. En daarom hoop ik dat jullie het leuk vinden om samen met mij deze week van het Noorderlicht te genieten. We hebben trouwens op twee, relatief onbekende, maar fantastische locaties gezeten. Foto's en bijzonderheden volgen later.

'527407' door WKerkhof '527407' door WKerkhof

NoorwegenTromso

NoorwegenTromso

Noorderlicht...fotogr

WKerkhof

Als je Noorderlicht wilt fotograferen is het goed om vooraf goed te weten hoe je camera werkt en wat goede instellingen zijn om dit dansende groene licht te vangen. Belangrijk: - Statief gebruiken - Camera- of lensstabilisatie uitzetten - UV-filter van de lens afhalen om vervelende vlekken te voorkomen - Diagragma zo hoog mogelijk (laagste getal wat voor jouw lens mogelijk is) - Sluitertijd maximaal 20 seconden (dan blijven de sterren nog stipjes aan de hemel) - ISO zo laag mogelijk, tussen de 800 en 1600 moet een goed resultaat opleveren - Gebruik een afstandsbediening of de zelfontspanner - Neem extra batterijen mee en draag die op je lichaam zodat ze warm blijven - Kleed je warm aan - en natuurlijk een gezonde dosis geduld! Heb je de goede instellingen, durf daar dan ook een beetje mee te spelen Vergeet je camera instelling niet allemaal weer terug te zetten als je gaat slapen... Vooral de stabilisatie is erg belangrijk!

'484011' door Sanderyoho '484011' door Sanderyoho

NoorwegenTromso

NoorwegenTromso

Noorderlicht nabij...

Sanderyoho

#mynorwaystories Het fotograferen van noorderlicht is een hoofdstuk apart. Op internet staan vele tips. Wat ik heb geleerd: - Neem een stevig statief (ik had een licht statief die met harde wind in de sneeuw toch niet helemaal stabiel is) - Neem niet te lange belichtingstijd (ik heb meer dan 30 seconden gebruikt, wat toch al wat lang is) Voor het zoeken naar Noorderlicht is er maar één tip. Zoek naar een heldere hemel (als je sterren kunt zien). In het hoge noorden verschijnt het noorderlicht dan altijd (althans in de wintermaanden). Als je geluk hebt is het de ene keer heftiger dan de andere keer, dat hangt van de zonne-activiteit af. En oh ja, het noordelicht op de foto is veel mooier dan in het echt. Een gids zei:

Laat kaart zien

Laatste Tromso artikelen

Dit moet je zien: vliegen door het Noorderlicht

Als een vogel door de lucht, vliegen door het Noorderlicht. De Spaanse paraglider Horacio Llorens nam deze once in a lifetime tocht op zich. In het filmpje gemaakt door Red Bull vlieg je met hem mee door de adembenemende groene golven die opdoemen in de duisternis.

Als een vogel door de lucht, vliegen door het Noorderlicht. De Spaanse paraglider Horacio Llorens nam deze once in a lifetime tocht op zich. In het fi...