Tromso reisblogs

Hondensledetocht

edojan was er (tot 07 feb 2011) Gepost op 15 feb 114 reacties

Vanmorgen moesten we weer vroeg opstaan. Om half tien moesten we ergens in een hotel in het centrum van Tromso staan want we werden vandaar opgehaald door een busje die ons naar een plek zou brengen waar we een hondensledetocht zouden gaan maken. Dat betekende dus de wekker lekker vroeg, snel wassen, aankleden, ontbijten, alle warme thermokleding aan, fototoestel klaarmaken en op weg. We waren er ruim op tijd en we waren niet de enige. We zagen het busje al klaar staan bij het hotel en op ongeveer de afgesproken tijd stapten we in het busje en reden weg uit Tromso.

Na een half uurtje reden we door de bergen en de sneeuw naar een plek vanwaar de sledetocht zou gaan beginnen. Hier stapten we uit het busje naast een kleine lodge. Er werd ons direct gevraagd of we extra warme kleding aan wilden maar wij waren al voorzien dus we mochten direct meelopen. Achter de lodge stond een besneeuwd veld vol met allemaal hondehokken. En in elk hondehok zaten twee huskies. Ze blaften er op los maar van enthousiasme. De mensen die er werken zijn bijzonder lief voor de honden. Aan de andere kant van het veld stonden een aantal sleden klaar en daar liepen we dan ook naar toe. De honden zaten allemaal vast maar snuffelden er op los. Prachtig om te zien. Af en toe gaven we een van de honden snel een aai over de kop. Aan de andere kant van het veld gekomen werd onze slee aangewezen. Het was een houten slee met rendierhuiden er in. Een dame kwam ons tegemoet en stelde zich aan ons voor. Zij zou de slee besturen. En na wat kleine checks gaf de dame een commando en vlogen de honden weg. 11 huskies die niks anders wilden dan lekker rennen. Wat een kracht! Het leuke bleek dat wij de eerste slee bleken te zijn. Achter ons waren nog een aantal sleden maar omdat wij voorop liepen leek het alsof we helemaal alleen waren.

We reden en we reden dwars door de besneeuwde bergen van Lapland, af en toe begon het een klein beetje te sneeuwen maar dat was niet hinderlijk. Het was koud, maar we verkleumden niet. We waren goed voorbereid. We hoefde alleen maar te zitten en te genieten van al het moois en deze prachtige tocht. En dat hebben we dan ook gedaan. Was was het geweldig! Na een uur waren we weer terug en stapten we uit de slee. We konden nu de honden even bedanken voor hun werk en hen diep in hun soms helblauwe ogen bekijken. We hebben daar nog een tijd rondgelopen tussen al die huskies.

Na een tijdje werden we in een grote tipi verwacht. Daar serveerden ze brood met soep en een stoofpotje van rendiervlees. En dat ging er wel in. Binnen in de tent hadden ze een heerlijk warm haarvuurtje. We zaten er lekker bij te praten met een Duits stel. Na een tijdje was het weer tijd om terug te gaan naar Tromso. We hebben de honden nog even bedankt en zijn in de bus gestapt. Wat later reden we Tromso weer in.

edojan Positie 13141 (0 p.) Lid sinds 15-01-2011 Foto's en tips: 122 Blogs: 7 Fans: 3

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Hondensledetocht 1
blogfoto nr. 2
De huskies
blogfoto nr. 3
Hondensledetocht 2
blogfoto nr. 4
Close-up van een husky
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Kenai Fjords NP
3 1
Gepost op 29 januari
Verenigde Staten Alaska
van Vik naar Gulfoss
4 0
Gepost op 23 januari
IJsland Rondom Reykjavik
Badlands en presidenten
4 1
Gepost op 19 januari
Verenigde Staten South Dakota

Reacties bij deze blog

kruytflo

Door: kruytflo • Geplaatst op

Als voorbereiding op mijn wensenlijstje kan ik deze tip goed gebruiken

Door: • Geplaatst op

Kun je me ook vertellen hoe jullie dit geboekt hebben? Wij gaan volgend jaar in Februari heen en ik zou graag willen weten of we dit vooraf of ter plekke kunnen bespreken.

Alvast bedankt!

Kasangua

Door: Kasangua • Geplaatst op

Leuk geschreven, lijkt me mooi om dit een keer te doen. Prachtige foto van de ogen van de husky.

droomreis

Door: droomreis • Geplaatst op

Wat een geweldig avontuur, ik ben echt helemaal weg van husky's. Ben ook heel blij met jouw foto's zeker die rechtse!!!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.