Noordelijk Noorwegen

Veel mensen die Noorwegen bezoeken komen niet verder dan het fjordengebied in het zuiden. Niets mis mee natuurlijk want dit gebied is prachtig. Maar ook het noorden van Noorwegen heeft veel te bieden. Bezoek onder andere de eilandengroepen Lofoten en Vesteralen, deze rotsachtige eilanden rijzen plotseling uit zee op en bestaan uit enkele kleine vissersdorpen. De natuur is prachtig en ongerept, er leven vele vogels en je kunt er walvissen spotten. Ook de kuststrook op weg naar de Noordkaap heeft vele onondekte juweeltjes te bieden. Maak je rondreis door noord Noorwegen echt compleet door vanaf de Noordkaap oostwaarts te rijden door Noors Lapland, waar de Lappen hun rendieren houden, richting Kirkenes aan de grens met Rusland. Je kunt dan eventueel via Finland weer zuidwaarts rijden. Voor foto's van dit deel van Noorwegen kijk je in de rubriek reisreporter foto's.

Laat kaart zien

Info over deze tip

Deze reisreporter heet antwan
Deze foto is gemaakt in Noorwegen
Geplaatst op 17 Sep 2007
De gekozen categorie is Overig

De beste foto's en tips


1 reactie(s) bij "Noordelijk Noorwegen"

  • profile image comment
    Door mlbenard • geplaatst op 18 Oct 2008 | 17:19:46

    Terechte tip! Inderdaad een overweldigende leegte. En vergeet je hengels niet, er zit nog veel vis in de ongerepte wateren. T.z.t. hoop ik nog wat foto's te plaatsen van Lapland.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.


Heb jij een toffe dronefoto gemaakt? Doe dan mee aan onze dronefotowedstrijd 2020 en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Klik hier voor meer informatie.
Heb jij een toffe dronefoto gemaakt? Doe dan mee aan onze dronefotowedstrijd 2020 en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Klik hier voor meer informatie.