Oslo reisblogs

Dag 14 en 15: van Oslo naar Zutphen

jornbrand was er (tot 28 jul 2011) Gepost op 28 aug 113 reacties

Het is zonnig. De dag is mooi en het lijkt alsof ik de treurnis van Oslo achter me laat. Het leven gaat dan inderdaad gewoon door. Rustig toer ik op mijn trouwe motor de hoofdstad uit en niet veel later rijd ik ook het prachtige en heerlijke land uit. Na 200 kilometer over de Zweedse snelweg bereik ik Göteborg.

In ongeveer 14 uur vaart de ferry van Göteborg naar de Noord-Duitse havenplaats Kiel. Tijd genoeg om de boot te bezichtigen, dat net zo goed door kan gaan als een flatgebouw op water. Het schip is namelijk 240 meter lang, 40 meter breed en 11 etages hoog! Voor een overnachting aan boord, in een standaard tweepersoonskamer, betaal je ongeveer 230 euro. De motor en ik kunnen even lekker bijkomen van de bijna 3000 kilometer die we samen hebben afgelegd. Morgen is het vanuit Kiel nog ruim 550 kilometer naar huis en met een redelijk lange rit nog voor de boeg, ga ik lekker relaxen op de boot. Een dag rust heb ik ook wel verdiend. Het avondeten op de boot smaakt goed en bij zonsondergang zoek ik lekker mijn kajuit op.

De kamer is zo comfortabel dat ik wel tot 12:00 uur kan doorslapen. Helaas komt de boot al om 9:00 uur ’s ochtends aan. Dus op tijd eruit en ontbijten. Bij aankomst in Kiel zadel ik mezelf voor het laatst op mijn ijzeren paard en rijd ik de ondergaande zon tegemoet richting Nederland. A long, long way from a new home…

jornbrand Positie 1803 (0 p.) Lid sinds 02-08-2011 Foto's en tips: 12 Blogs: 13 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Tot ziens mooi Scandinavië...
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Dag 13: Oslo
4 1
Gepost op 28 augustus
Noorwegen Oslo
Dag 11 en 12: van Jotunheimen naar de Olympische spelen
2 0
Gepost op 28 augustus
Noorwegen Jotunheimen NP
Dag 10: Jotunheimen (oost)
4 0
Gepost op 28 augustus
Noorwegen Jotunheimen NP

Reacties bij deze blog

Willemien

Door: Willemien • Geplaatst op

Heb genoten van je reisverslag. Zoveel herkenbare dingen, leuk om te lezen. De gebeurtenis in Oslo vergeet niemand meer maar zeker jij niet omdat je er was. Mooi reisverslag, compleet met mooie foto's.

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Goed verhaal zo. Herken heel veel

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Alles bij elkaar een mooi geschreven reisverhaal met prima foto's erbij, waarin je goed laat overkomen waarom dit land zo de moeite waard is. En inderdaad met een on-Noorse tragische gebeurtenis als einde. Wat zal overheersen zullen je goede herinerringen zijn. Prima verhaal.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.