Oslo

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Oslo image

Dag 14 en 15: van Oslo naar Zutphen

Oslo
Noorwegen
Jornbrand

Dag 14 en 15: van Oslo naar Zutphen

Het is zonnig. De dag is mooi en het lijkt alsof ik de treurnis van Oslo achter me laat. Het leven gaat dan inderdaad gewoon door. Rustig toer ik op mijn trouwe motor de hoofdstad uit en niet veel later rijd ik ook het prachtige en heerlijke land uit. Na 200 kilometer over de Zweedse snelweg bereik ik Göteborg.

In ongeveer 14 uur vaart de ferry van Göteborg naar de Noord-Duitse havenplaats Kiel. Tijd genoeg om de boot te bezichtigen, dat net zo goed door kan gaan als een flatgebouw op water. Het schip is namelijk 240 meter lang, 40 meter breed en 11 etages hoog! Voor een overnachting aan boord, in een standaard tweepersoonskamer, betaal je ongeveer 230 euro. De motor en ik kunnen even lekker bijkomen van de bijna 3000 kilometer die we samen hebben afgelegd. Morgen is het vanuit Kiel nog ruim 550 kilometer naar huis en met een redelijk lange rit nog voor de boeg, ga ik lekker relaxen op de boot. Een dag rust heb ik ook wel verdiend. Het avondeten op de boot smaakt goed en bij zonsondergang zoek ik lekker mijn kajuit op.

De kamer is zo comfortabel dat ik wel tot 12:00 uur kan doorslapen. Helaas komt de boot al om 9:00 uur ’s ochtends aan. Dus op tijd eruit en ontbijten. Bij aankomst in Kiel zadel ik mezelf voor het laatst op mijn ijzeren paard en rijd ik de ondergaande zon tegemoet richting Nederland. A long, long way from a new home…