Oslo Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Oslo - Scandinavische superster

Gepubliceerd: 02 jan 2013 0
De Noorse hoofdstad Oslo heeft, met een beetje hulp van de olie-industrie, in de afgelopen tien jaar een ware metamorfose ondergaan. Van het slaperige kleine broertje van Kopenhagen en Stockholm tot dé Scandinavische hotspot voor design en architectuur. Drie locals verklappen welke plekken je in geen geval mag missen. En niet geheel onbelangrijk in een van de duurste steden ter wereld, hoe je de kosten binnen de perken houdt.Foto: Bjørn Eirik Østbakkenwww.visitnorway.com‘Het operahuis (operahuset) 3 is een must, gebaand pad of niet. De thuishaven van de Nationale Opera, bedekt met Italiaans marmer en graniet, is wat mij betreft het meest spectaculaire gebouw van de stad. Natuurlijk zijn er volop voorstellingen, maar de grootste trekker blijft het uitzicht op de stad en het Oslofjord vanaf het grote hellende dak. Met een beetje mazzel in het zonnetje.’ Operahuset, Kirsten Flagstads plass 1, 21422100, www.operaen.no.Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 38Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Top 5 beste reisbestemmingen februari

Toe aan zon of sneeuw, inspanning of ontspanning, ver weg of dichtbij, budget of luxe: we hebben aan iedereen gedacht. Op deze bestemmingen ben je in februari op de juiste plaats én op het juiste moment.

Toe aan zon of sneeuw, inspanning of ontspanning, ver weg of dichtbij, budget of luxe: we hebben aan iedereen gedacht. Op deze bestemmingen ben je in...

De trein is terug: 4x nieuwe Europese routes in 2020

Duurzame reizigers, slow travellers en treinliefhebbers kunnen hun hart ophalen met deze nieuwe verbindingen binnen Europa. Welk traject neem jij?

Duurzame reizigers, slow travellers en treinliefhebbers kunnen hun hart ophalen met deze nieuwe verbindingen binnen Europa. Welk traject neem jij?

Insidertips: hier bekijk je het nooderlicht vanuit je bed

Dit zijn de beste vijf winterse slaapplekken in de buurt van de noordpoolcirkel, stuk voor stuk uniek, en inclusief entreekaartjes voor het concert van de aurora borealis.

Dit zijn de beste vijf winterse slaapplekken in de buurt van de noordpoolcirkel, stuk voor stuk uniek, en inclusief entreekaartjes voor het concert va...