Noord Noorwegen Reviews

9

Categorie: Regio

Noord Noorwegen

kburgers1 was hier op 2015-06-30

Het plaatsje Andenes vind je in Noord Noorwegen op het eiland Andoya in district Vesterålen. Wij hebben deze plek specifiek uitgezocht om te bezoeken. Vanuit de Andenes kan je namelijk met Whale Safari Andenes een boottocht doen op zoek naar Potvissen (100% potvis garantie). Binnen 3 uur varen van de kust van de Andenes is de Noorse Zee zo diep dat de potvissen hier kunnen jagen naar reuze inktvissen die zich ophouden in de diepe Noorse Zee. Wij hadden het geluk een aantal Potvissen (ook wel Sperm Whales genoemd) te zien. Daarnaast zagen wij dolfijnen en grienden. Waar je wel rekening mee moet houden is dat je geen invloed hebt op het weer. Zo hebben wij 3 dagen langer op het eiland doorgebracht omdat de golven te hoog waren om uit te varen. Na 3 dagen wachten konden we dan eindelijk aan boord. Mocht je nu ook moeten wachten dan hoef je op dit eiland niet stil te gaan zitten. Zo kan je een boottochtje doen vanaf het eiland naar Bleiksoya waar zich een papagaaiduikerskolonie bevind. Het Airstation bezoeken. Of je geniet van de prachtige natuur als je het eiland rondrijdt of wandelt. Op de Andenes heb je vanaf half mei tot september de middernachtzon, het wordt dan niet donker in de nacht. Dit geeft wel een extra dimensie aan het kamperen. De Andenes kent één kampeerterrein waar tenten en campers welkom zijn. Het ligt prachtig aan de zee. Er is een kookgelegenheid en de camping is erg goedkoop!
Potvissafari
Boottocht naar Puffinkolonie
Prachtige kampeerplek aan het strand/zee
Mooi eiland om rond te rijden
Goedkope camping

Je moet er een eind voor rijden
Bij harde wind vaart de boot niet uit
review geplaatst op 2017-02-12

Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!
Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!

Praktische informatie