Noord

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noord image

Noord

Noord
Noorwegen
Laidbackfool

The great polar experience

Je moet er wat voor over hebben. Om 4 uur ging onze wekker om met spoed naar Schiphol te gaan. Gelukkig had onze eerste vlucht naar Kopenhagen geen vertraging. We hadden namelijk maar 35 minuten om over te stappen voor onze vlucht naar Oslo. Waar we weer het volgende vliegtuig moesten pakken naar de hoofdstad van de noordpool “Tromso”.
Wel heel apart de tassen controle in Oslo. Iets wat ik nog niet eerder heb gezien tijdens mijn reizen. Je handen, middel en tas werden met een vloeistof en doekje ingesmeerd waarna het doekje werd getest op drugs. Op zich wel een goede actie.

De eerste winkel die we tegen kwamen was ook gelijk de leukste in Tromso. Het was namelijk de Condomeriet! U zegt een Condomeriet, ik zeg ja een Condomeriet!!!! 
Ik hoor u denken wat is een Condomeriet, nou dat is een zaak waar je alle soorten condooms ken kopen. Ook zagen we hier de overbekende Willy Warmer. Dus de eerste Noorse Kronen vlogen over de balk. In deze kou wil je natuurlijk niet dat je willy niet beschermd is.

Verder was het verschrikkelijk drama weer. We dachten kom we gaan maar is de stad onveilig maken om 2 uur s’middags. Was het in één klap donker. Dat word toch even wennen aan deze andere manier van leven. Want als het donker is moet er gegeten worden. Dus dat maar even gedaan in een steakhouse. Uiteraard erna nog ff wat pilzen gepakt.