Lofoten

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Van het pad af bij Vågspollen

Lofoten,
Noorwegen


Als je van de hoofdweg E10 afgaat en richting het strand bij Uttakleivveien rijdt heb je onderweg veel mooie plekken om te stoppen. Zeker in de winter wanneer de zon de hele dag een mooi zacht licht geeft is het echt een feestje.

Onderweg kom je langs kleine inhammen en watertjes, machtig hoge bergen en mooie fjorden. Het enige nadeel in de winter is dat stoppen niet altijd makkelijk is. De wegen worden goed sneeuwvrij gehouden, maar de kleine parkeerplaatsjes langs de weg worden vaak niet gestrooid of geschoven. Het is geen optie om van de weg af in de berm te stoppen, de sneeuw is simpelweg te hoog....

Bij deze inham Vågspollen, hadden we geluk. De weg was redelijk recht en we parkeerde de auto op de weg (gevaren lichten aan)
Over een hekje geklommen, tot aan mijn knieën in de sneeuw om tot aan de rand van het water te komen.. Een paar foto's gemaakt, maar ik zou ook zo graag een foto maken vanaf het water, met de ijsrand op de voorgrond. Helaas kon ik daar zelf niet komen.... Gelukkig was de drone warm en klaar om de lucht in te sturen!

Weer een voordeel van een drone, je kan je camera naar plekken sturen, waar je anders niet kon komen!
(Let wel: in de winter kun je de drone beter opwarmen in de warme auto en de batterijen goed warm houden door ze op je huid te dragen, anders heb je er maar heel kort plezier van)