Lofoten

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lofoten image

Lofoten

Lofoten
Noorwegen
Laidbackfool

Kom maar op met die orca's

Aan half 8 de wekker zijn we onderhand wel gewend. Waar ik in Nederland eigenlijk nooit een wekker zet moest ik hier wel erg wennen aan die vrolijke deuntjes op de vroege morgen. Maar als je wat wilt zien op reis moet je er vroeg uit!

De instructies voor het snorkelen met orca’s was in ons eigen hotel dus dat was echt super relaxed. De zenuwen zaten er al flink in, want ja je gaat niet iedere dag met een vis van ruim 7 meter zwemmen.
Het was nog een hele kluif om zo’n dry suite aan te krijgen. Het water was 2 graden dus we moesten er zeker van zijn dat alles goed ingestopt zat. Na een hele belevenis stonden we daar dan, als een stel sardientjes in blik te wachten wat komen gaat.

De zee was best ruig en het eerste uur zagen wij helemaal niets. Tot we opeens water omhoog zagen spugen. Het waren 2 vinvissen van ruim 13 meter, wow wat vet. Op het moment dat ik mijn go pro wilde pakken bleek dat mijn nieuwe stok het begeven had. Zal je altijd zien…

Maar wat een bijzonder mooie dieren zijn dit zeg. Zo groot zie je ze niet voor je televisie. aan de andere kant van de boot verscheen er een humpback whale van wel 16 meter lang. Helaas konden we het water niet in omdat ze elke keer te diep gingen direct door het ruige water. 

We hebben nog eens 2 uur doorgezocht naar orca’s maar voor ons zat het er helaas niet in. Een tikkeltje teleurgesteld toch terug naar het hotel. Jeroen was ziek geworden zoals zo beetje iedereen in de boot. De golven waren flink dus een hoop mensen moesten over de railing overgeven.

Na deze ervaring dus maar even relaxen…