Centraal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Een Noors pareltje

Centraal,
Noorwegen


Sluit je ogen. Eventjes, een minuutje maar. Denk aan de zalvende stem van Bob Ross. Hoor ‘n fluisteren. Zachtjes lispelen in je oor. Over een meer, wat bergen en kleine bomen. En heeft hij het nou ook nog over een eland en wat vlokjes sneeuw? Als je het voor je ziet, open dan langzaam weer je ogen. En stuif dan als de wiedeweerga naar je computer.

Boek een vlucht naar Oslo, bezoek het prachtige nieuwe Opera House en laat je ontroeren door de sprekende beelden van het Vigeland Park. Hop vervolgens je huurauto in en rij twee uurtjes Noordwaarts.

Passeer fjorden en bomen, houten huizen en bomen, staafkerken en bomen en verlaat uiteindelijk de hoofdweg. Steek het riviertje over en zet de motor eens flink aan het werk om de beboste heuvel te bedwingen. Stap uit en sta tussen houten gebouwen. Stuk voor stuk 300 tot 400 jaar oud.

Zie ze zuchten onder een dik pak sneeuw. Zie je het? In dat geval ben je aangekomen bij een van de mooiste en meest gastvrije hotel van Noorwegen: Herangtunet.

Een prachtig boutique hotel dat wordt gerund door Marie-Jose en Marco. Twee Nederlanders die hun droom verwezenlijken en graag delen met hun gasten. In Herangtunet tikt de tijd weg voor het haardvuur en piesen de engeltjes op je tong bij de huisgemaakte gerechten.

Wij hebben Herangtunet ervaren als een warme design deken (in het geval van onze Aspen suite een koeienhuid) die de kou van de sprookjesachtige Noorse winter aan het eind van een heerlijke dag in de sneeuw verdreef. Met dank aan Corrie!

Herangtunet:
www.herangtunet.com
2940, Heggenes
Tel: +47 61 34 16 65