Centraal image

Centraal


Beste reistijd

Centraal
Noorwegen
Testvellah

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Centraal

Het weer in Centraal Noorwegen

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voorCentraal Noorwegen te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Centraal Noorwegen? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Centraal Noorwegen

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noorwegen:
De beste reistijd voor Noorwegen is mei t/m augustus. ‘Brr!’ is een bekende eerste gedachte bij Noorwegen, maar dankzij de warme Golfstroom is het niet al te koud aan de westkust. In de zomer én winter niet. Het binnenland van Noorwegen is echter wel zeer koud en besneeuwd in de winter en leent zich uitstekend voor wintersporters. In het noorden is een extreem koud klimaat op de toendra’s, temperaturen dalen tot ver onder het nulpunt, met een  zon die niet op komt! Beste reistijd voor sneeuwactiviteiten is eind februari t/m maart. Daartegenover staat dat ’s zomers de zon niet onder gaat. In het zuiden van Noorwegen zijn de zomers mild, maar met veel regen. Om het Noorderlicht te bezichtigen kun je het best in het voor- of najaar gaan. Expeditiecruises naar Spitsbergen (Svalbard) zijn alleen mogelijk van juni t/m september. De westkust is dan (met maxima tot 6°C) een stuk warmer dan de oostkust.