Noorwegen

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Noorwegen image

Wintervakantie Tromso en Senja

Noorwegen
Europa
Kburgers1

Wintervakantie Tromso en Senja

Naar de noordpool in de winter. Gek idee dat Tromso al onderdeel van de Noordpool is. Anderzijds ligt het 300 km boven de poolcirkel. De perfecte uitvalbasis voor het bekijken van het Noorderlicht. Daarnaast is Tromso een aantrekkelijke bestemming omdat het aan de zee ligt waardoor het winterse klimaat mild is.

Onze vakantie begon rumoerig doordat de vlucht naar Oslo op het laatste moment gecancelled werd. Zo moesten we nu via Kopenhagen, naar Oslo en daarna door naar Tromso. Achja uiteindelijk kwamen we 02.00 uur aan i.p.v 17.00 uur. Het geluk hierbij was dat we het prachtige Noorderlicht zo voor het eerst vanuit het vliegtuig konden bewonderen. Echt indrukwekkend een gordijn van kleuren die door de lucht danst.

De eerste dag (-9 zon) in Tromso zijn we met de kabelbaan Fjellheisen omhoog gegaan om te genieten van een prachtig uitzicht over Tromso. In de avond hebben we met Tromso safari een aurora-safari gedaan. We hebben echt uren genoten van het prachtige noorderlicht.

De volgende dag (-9 zon) hebben we een fjordcruise gemaakt. Indrukwekkend en rustgevend. Om in de avond vanuit de skybar op de 11de verdieping van het hotel wederom het noorderlicht te aanschouwen.

Dag 3 (-5 bewolkt) zijn we vanuit een husky safari gaan doen in de Breivikeidet vallei. Ze hebben 118 husky's waarvan je er 6 voor je slee krijgt om mee te knuffelen en later mee op pad te gaan. De beesten kennen geen commando's. Er zit alleen een 'aan' knop op. Ze blijven rennen. Door op de rem te stappen kan je de slee met de honden stoppen. Een hele leuke ervaring om een keer te doen. Terug in Tromso hebben we de expressboot naar Finnsnes te gaan. Daar werden we opgepikt en naar Hamn gebracht op het een na grootste eiland van Noorwegen genaamd Senja. Op het uiterste puntje zaten we aan de Noorse zee.

Op Senja hebben we een deel van de Sukkertoppen bewandeld met een prachtig uitzicht over het eiland. En zijn we met een boot de fjord wezen bekijken. Echt een prachtige plek om tot rust te komen. En als je geluk hebt, net als ons, zie je hier het noorderlicht boven het water en de fjord, erg indrukwekkend!

Vanuit Senja na 3 nachten met de Hutigruten terug gevaren naar Tromso om daar de laatste nacht door te brengen.

Kortom een veelzijdige wintervakantie. Waarbij we vele activiteiten in Tromso hebben afgewisseld met de rust in Senja. Voor ons onze eerste wintervakantie, die zeker voor herhaling vatbaar is.

Foto's

Blog foto
Blog foto
Kburgers1
Blog foto
Blog foto
Kburgers1
Blog foto
Blog foto
Kburgers1