Noorwegen

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Noorwegen image

Noorwegen

Noorwegen
Europa
Laidbackfool

Een dagje Tromso

Flink aangekleed stapten we naar buiten. Bij de eerste stappen in de sneeuw kwam ik erachter dat mijn sok in no time doorweekt was met water. Nee toch, schoen kapot? 
Helaas een gat in mijn zool. Dat word dus schoenen kopen. Gelukkig heeft Tromso meer winkels dan gedacht en een paar Timberland’s waren snel aangeschaft. Wel een gouden tip als je naar besneeuwde of natte gebieden gaat. Check of je schoenen nog water dicht zijn. Want op de één of andere manier zijn schoenen altijd duurder in het buitenland dan in Nederland. (als je ze nodig hebt)

Wel leuk stadje Tromso, wel kleiner als gedacht maar vervelen doe je je zeker niet! Het Arctic museum is echt een aanrader. Zo zie je hier hoe men vroeger de polen bevoer. Als je de kleding ziet waarmee ze dat deden snap ik echt niet hoe ze dit voor elkaar kregen. Ik heb 2 truien een shirt een thermo broek een jogging broek en een spijkerbroek aan. 2 paar sokken konden ook niet ontbreken en nog steeds heb ik het koud! Misschien zijn wij Nederlanders toch een beetje mietjes vergeleken de stoere Noren.

s’Avonds gingen we ervoor, de husky tour. Wat bijzonder om door het donker door het sneeuwlandschap te glijden. Het was een heldere avond dus het eerste noorderlicht van de vakantie was een feit. Overal om ons heen kwamen groene strepen licht te voorschijn! Omdat die slee’s best hard gaan en de gids geen zin had om te stoppen konden we hier helaas geen foto’s van maken.

Na het instoppen van de lieve honden gingen we eten bij een gezin. We begonnen met een traditionele vissoep. Dit was net even anders dan een bouillabaisse die wij kennen. Meer een soort room soep met zalm. Op naar het hoofdgerecht, ik had wel zin in een lekkere rendieren stoof.
Nu bleek dat het alleen bleef bij de soep! Kleine smet op een geslaagde avond.

De avond bleek later nog veel mooier te worden. Een heel sterk noorderlicht verlichte plots de lucht toen we onderweg waren naar Tromso. Wow wat mooi, de buschauffeur parkeerde de bus langs de verlaten weg en we hadden tijd om te genieten. Dit was de mooiste noorderlicht die ik ooit heb gezien, het bewoog snel alle kanten op en je leek het wel aan te kunnen raken! Wat bizar en dat al op de eerste echte avond!!