Sla bij je rondreis door Noorwegen deze bestemmingen niet over image
REDACTIE

Sla bij je rondreis door Noorwegen deze bestemmingen niet over

Noorwegen is perfect voor een autorondeis in de zomer, een wandelvakantie in lente of herfst én ideaal om in de winter te wintersporten. Wat je ook gaat doen, deze bestemmingen zijn ieder seizoen mooi en mag je niet missen. 

Ontdek het verborgen pareltje van Tromsø 

Communitylid Esther heeft een hele mooie hike gemaakt naar Blaisvatnet oftewel the Blue Lake. ‘Dit bergmeer ligt in de Lyngen Alpen aan de voet van de Lenangsbreen gletsjer in het noorden van Noorwegen in de buurt van Tromsø.

De hike is in totaal 9 kilometer en hoewel deze over stenen en keien gaat is het goed te doen. Je loopt de eerste kilometer langs een rivierbedding welke overgaat in een brede oude gletsjertong. De laatste tientallen meters gaan over grote rotsblokken. Dit is het pittigste stukje. Het venijn zit hem in de staart. Je ziet the Blue Lake pas als je over de rotsblokken bent. Het meer knalt er bij zonnig weer qua kleur uit Je kan de hike beginnen vanaf de parkeerplaats gelegen aan weg Fv312, 16 kilometer vanaf Svensby.’

Kajakken door het ijs in de Lofoten

Communitylid iumbgrove: ‘Het was een onbeschrijfelijk mooie ervaring om in de winter met een kajak door het ijs te peddelen. Nu werkte het weer ook geweldig mee, het was helemaal windstil en de zon gaf een surrealistisch licht over de bevroren fjord. We hebben ons eerst gehesen in een thermopak en zijn vervolgens wat onzeker in de kajak gestapt. Daarna ging het als vanzelf in het gladde water van de Reinefjord. Hoe verder we de fjord invoeren, des te meer veranderde het wateroppervlak in ijs. Bij het even neerleggen van de peddels realiseerden we ons dat we de stilte bijna konden horen. Wat een geweldig mooie omgeving. Een ervaring om nooit te vergeten!

 

Ook communitylid Ina Wisse is weg van de Lofoten. Zij heeft er deze prachtige foto gemaakt waarmee ze de maandwinnaar van de #mynorwaystories fotowedstrijd is geworden. Gefeliciteerd Ina, de Fjällräven-tas komt jouw kant op. 

Maak een citytrip naar Oslo

Dit prachtige doorkijkje in Oslo is door communitylid Jolanda Sprokholt gemaakt vanaf het museum of modern art naar het stadhuis. Oslo leent zich volgens haar prima voor een citytrip. ‘De stad heeft veel te bieden: het prachtige Museum of Modern Art in de nieuwe stadswijk Tuvholmen, het oude hart van de stad met het stadhuis, het Nobel Peace Center en de grote burcht Akershus Festning. Ook het moderne operahuis en het paleis van de koning zijn prachtig. Maar naast mooie gebouwen heeft de stad ook een gezellig stadshart met winkels en restaurants. Een lang weekend is eigenlijk te kort voor deze leuke stad.’ 

Adembenemend uitzicht in het Jothunheimen Nationaal park

De hike over de Besseggen-kam is één van de prachtigste wandelen die communitylid Philip in Europa heeft gedaan. ‘Uitdagend, adrenaline, prachtige vergezichten, deze hike heeft het allemaal. Wel vrij druk in het hoogseizoen op het steilste stuk, maar zeker te doen.’

Alleen op de Preikestolen

De Preikestolen is een hoge klif, 600 meter boven de Lysefjord, in de gemeente Forsand. De platte rots van ongeveer 25 bij 25 meter geeft je een uitzicht over de fjorden en bergen van Noorwegen De start van de officiële wandelroute naar de rots ligt op zo'n vier kilometer van Preikestolen en wordt gemarkeerd met grote stenen. Preikestolen is een van de topattracties van het land. Communitylid Jesse was er in de winter en toen was het nauwelijks bezocht. Ook vind hij het landschap mooier in de winter.