Alesund

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mistig Litlefjellet

Alesund,
Noorwegen


Andalsnes is een paradijs voor elke klimmer, wandelaar, mountainbiker, kajakker en andere bergsportliefhebber. Je kan er genieten van de haarspeldbochten van de bekende Trolstigen, duizelingwekkende bergtoppen en blauwe fjorden.
Toen wij hier vorige zomer waren, was het heel slecht weer. Sinds decennia was er in juli niet meer zoveel sneeuw gevallen, waarmee de wandelklassierer ‘Romsdalseggen’ voor ons in duigen viel. De wandeling (7-10 uur lopen) loopt over de graad van de bergtoppen en de route was vanwege de sneeuw gesloten.
Wel konden we gelukkig de wandeling naar Litlefjellet maken (wat ‘kleine berg’ betekent). Vanaf hier zou het uitzicht op de Trolveggen, de fjorden en andere omringende bergen fantastisch moeten zijn. Helaas zat het potdicht toen we boven kwamen. Na lang wachten trok het een heel klein beetje open, waardoor er een klein tipje van de sluier werd opgelicht van het natuurschoon op deze plek. Genoeg gezien om te weten dat we hier nog een keer terug moeten komen.
Jaarlijks is hier ook begin juli een kunstevent op de berg met allerlei bijzondere projecten. Het hekje dat je op de foto ziet is hier ook onderdeel van.