Zuid-Holland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Verwen en bezienswaardig Alblasserwaard

Zuid-Holland,
Nederland


[b]Schoonhoven zilverstad maak er een bijzonder langweekend van. [/b]Bij “[url="http://www.villavoorncamp.nl/NL/index.html" target="_blank"]Villa Voorncamp[/url]” laat je je heerlijk verwennen in een zeer goed verzorgde Bed & Breakfast. De dag begint met een tot in de puntjes verzorgd ontbijt.Voor een lunch pakket en fietsen kan gezorgd worden.

Op één dag bezoek Schoonhoven en de nabij gelegen dorpjes Nieuwpoort en Groot Ammers. In Schoonhoven mag natuurlijk het Zilver museum niet ontbreken, bovendien zijn er diverse juweliers met zilversmederij ateliers die te bezoeken zijn. In een van de mooie grachtenpanden aan de Haven nr 1 is [b]"Rikkoert" (Schoonhovens Silverhuys en het EDELambachtshuys)[/b] wat vroeger een synagoge was. Zelfs de ‘Mikwa’, het religieuze reinigingsbad is nog te bezichtigen. Naast hun atelier is op de 1e verdieping een Museumgallerij met antiek Schoonhovens zilver (1600-1930) ( http://www.rikkoert.nl/rikkoert/excursies)

S’avonds is het tijd om je smaakpapillen te verwennen. Doe dat in de recent opnieuw geopende “[url="http://www.brasseriespringer.nl/" target="_blank"]Brasserie Springer[/url]” waarbij de ambiance en inrichting geïnspireerd is door impressionisten ook bijdraagt aan je genot. De prijs kwaliteit verhouding is zeer goed en de gerechten waren verrukkelijk!

De andere dag kan ik de molenroute van de Alblasserwaard aanbevelen, bij de VVV en bij de B&B is een kaart met de route aanwezig. De route is 58 km en is fietsend of met de auto te doen. Naast de vele molens is de omgeving erg mooi en we zagen diverse grote vogels, waaronder buizerds. Het is een afwisselende route over dijken, de lek, liefelijke dorpjes, boerderijen en natuurlijk de [url="http://www.kinderdijk.nl/" target="_blank"]Kinderdijk [/url]met haar 19 molens die op de UNESCO werelderfgoed lijst staat. In ieder jaargetijden is de [url="http://www.columbusmagazine.nl/europa/nederland/zuid-holland/reisreporter/fotos/338893.html" target="_blank"]Kinderdijk[/url] ook voor ons Nederlanders een prachtig gebied om doorheen te wandelen. Heb je dat gedaan ga dan het [b]"Grand Cafe Buena Vista"[/b] in. Het ligt naast de Kinderdijk VVV en heeft iets weg van een kruising tussen een Winkel van Sinkel en een museum. Je blijft iets nieuws ontdekken terwijl je aan je koffie of lunch zit! (http://www.grandcafebuenavista.nl/)