Zuid-Holland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zuid-Holland image

Zuid-Holland

Zuid-Holland
Nederland
Yvonneh

Dieren spotten in de natuur

Vorige zomer fietsten we door het beboste deel van het duingebied bij Zandvoort, nadat we herten in de duinen zagen. Mijn echtgenoot fietste sneller dan ik en een stuk vóór mij en hij droeg een ossenrood T-shirt. Plotseling dook er een bruine roofvogel met brede vleugels al landend op hem af en happend naar adem van de schrik wilde ik meteen mijn man roepen, die echter gelukkig net naar links keerde, het pad volgend. De roofvogel zag daardoor ineens de bedrukte voorkant van het T-shirt en begreep dat hij geen kadaver had gevonden. Andere fietsers zagen het ook en keken net zo verbaasd als ik. Reisreporter Marjan heeft in 2009 een prachtige foto van een buizerd geplaatst, zie: http://www.columbusmagazine.nl/europa/nederland/flevoland/reisreporter/fotos/211183.html. In 2007 fietsten we door het natuurgebied bij Delft en heel hoog boven ons vloog een gier in grote cirkels; er bleken vale gieren naar Nederland en België te zijn gereisd vanwege de hitte en de honger. Inmiddels broeden zeearenden al voor het vijfde jaar met succes in de Oostvaarderplassen. In een natuurgebied in Twente is de wolf gesignaleerd. (Wij logeerden eens in een B&B net onder Dijon en maakten ’s ochtends vroeg voor het ontbijt een wandeling door het betreffende dorp. We liepen langs de rand van een woonwijk en zagen achter een groen gebied een lage berg met bovenaan bossen en we hoorden wolven huilen, wat een bijzondere beleving was.) Tijdens een wandeling in klein bosgebied vlakbij Haarlem ineens enkele oerrunderen tegenkomen op je pad hebben we ook wel als indrukwekkend ervaren. De provincie Drenthe zet inmiddels weer de deur open voor groot wild als damhert, edelherten en wild zijn. En dieren zijn blijkbaar inmiddels zo ingeburgerd in Nederland, dat deze week, volledig in stemming voor het WK voetbal, in de Dollard in Noordoost Groningen zowaar een zeehond met een oranje kop is opgedoken, zie: http://www.telegraaf.nl/binnenland/22814372/__Zeehond_met_oranje_kop__Robben__.html

Laat een reactie achter

3 reactie(s) bij "Dieren spotten in de natuur"

 • profile image comment
  Door Agrotewal• geplaatst op 04 Jul 2014 | 05:18:23

  Leuke blog, je hebt het over de vele dieren die wij rijk zijn. Je zou eens naar de Waterleidingduinen moeten zijn voor een ontmoeting met de vossen. ( Zie mijn blog de ontmoeting). Ook een prachtige ervaring.

  Bericht aangepast op 08:13:58
 • profile image comment
  Door TravelGoom• geplaatst op 04 Jul 2014 | 05:40:43

  leuke opsomming, ik voeg de ooievaars toe.

  Bericht aangepast op 08:13:58
 • profile image comment
  Door Yvonneh• geplaatst op 04 Jul 2014 | 08:27:04

  Dank je Anita. Wat een prachtige foto's van de vossen in Zandvoort maakte jij ( = agrotewal reisreporter),ik heb je spannende blog inmiddels met veel plezier gelezen! En TravelGoom, bij Groot Ammers voorbij Schoonhoven is een ooievaarskolonie, zodat je in de Krimpenerwaard regelmatig ooievaars kunt zien, maar eveneens zagen we al fietsend een lepelaar in de wei, kleiner dan een ooievaar.

  Bericht aangepast op 08:13:58