Zuid-Holland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zuid-Holland image

Vogeltjes voeren

Zuid-Holland
Nederland
Reizendebeer

Vogeltjes voeren

Misschien dat ik nu iets buiten de thema val, maar de site heeft heel wat foto's van vogeltjes, en bovendien heel wat winterfoto's van de afgelopen week.
En wat waren ze mooi he', de witte landschappen, de leuke weerspiegelingen op het ijs en niet te vergeten de close-up's van mooie sneeuwvlok postuurtjes en ijsbloemen, de laatste week is een feest geweest voor winterliefhebbers.
Helaas zijn de vogels minder blij met de sneeuw en ijs want niet alleen verliest een vogel veel energie door de kou, ook zijn grootste voedselbronnen; insecten, bessen & zaden zijn s'winters moeilijker te vinden.
U hebt het al door de gevederde kunnen wel wat hulp gebruiken, en met het juiste voer in de tuin of op het balkon, zullen de vogels zich dankbaar tonen.

Maar welk voer is goed voor de vogels, en welk nou niet? hierover heb ik wat informatie gevonden.

Vogels hebben gevarieerd voer nodig, daarom zijn er in o.a. supermarkten en dierenzaken strooimengsels te koop, die met name bestaan uit kleine zaden, zonnebloempitten en stukjes maïs.
Brood mag evt. erbij gegeven worden, niet veel want vogels hebben variatie nodig.
Om energie op te bouwen zijn vetbollen en ( ongezoute ) pinda's een goede aanvulling, maar de rest van het jaar beter niet.
Beter geen kleine stukjes fruit, dit bevriest snel en daar zouden de gesnavelden in kunnen stikken, beter is ze zelf te laten pikken van fruit, zoals bijv, peer of banaan.
Gekookte rijst zonder zout is ook een goede winteraanvulling, maar in kleine mate omdat het snel bederft.

Tot slot pas op met open water in strenge vorst, door ijsvergruizing kunnen vogels ijssplinters oppikken.

Waarom een cursus vogels voeren op deze reissite?
Uiteraard zodat we onze gevleugelde vriendjes weer volop kunnen bewonderen en fotograferen, waarna we onze mooi geschoten plaatjes van unieke of bijzondere vogeltjes met hartelust kunnen tonen.

Bovendien zullen onze gevederde, gesnavelde, & gevleugelde vrienden ons erg dankbaar zijn.

Foto's

eac9d.jpg
eac9d.jpg
Reizendebeer
cdc66.jpg
cdc66.jpg
Reizendebeer
76f47.jpg
76f47.jpg
Reizendebeer