Zuid-Holland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zuid-Holland image

Zuid-Holland

Zuid-Holland
Nederland
PaulineE

Bij nader inzien

Bij nader inzien.

Dit weekend is er Blues festival in Brielle, maar de leuke campings in de omgeving zitten vol. Het is hartje hoogseizoen. Voor weekendkampeerders, zoals wij, een stressvolle periode.
Bij nader inzien reizen we af naar Lexmond.

“Da moe wel gaan wel lukke,” had de stem door de telefoon gezegd.
“Hoe laa kom u aan? Volg u het bordje passante, dan kom u er vanzeluf. Ik zal meneer de Ovale belle,wan zeluf ben ik er dan nie.”
In het gebied waar Lek en Vecht samen stromen strijken we aan het eind van de ochtend neer. In eerste instantie lijkt het een vreemd pakhuis. Door een doolhof van vaste jaarplaatsen, over een verhard pad rijdt ‘de Kempert’ ons naar het passanten veld met seizoenplaatsen. Meneer de Ovale en de eigenaar blinken allebei uit in hun afwezigheid. We nemen een plek in bij een kleine vijver met uitzicht over het weiland met twee dikbillen.
Tijdens de brunch kijken we naar een dartelend dikbil kalf dat zijn moeder uitdaagt. Als een jonge hond met zijn staart ophoog rent het kalfje weg, om dan weer in volle vaart op moeders af te rennen, op het laatste moment opzij springend met vier poten in de lucht en vervolgens rondjes om haar heen rennend. Moeder graast ondertussen rustig door. Af en toe werpt ze een blik op haar kind.

©Pauline

verder lezen: Op reis met juffrouw Jannie

Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "Bij nader inzien"

  • profile image comment
    Door Doppie• geplaatst op 02 Sep 2012 | 14:11:08

    Bluesfestival Kwadendamme, altijd genoeg plek bij boer Piet.

    Bericht aangepast op 08:12:29