Zeeland reisblogs

GGMAF: de eerste zes foto's...

Gerrit-Gaspedaal was er(tot 25 apr 2012) Gepost op 25 apr 1210 reacties

Het is een doordeweekse woensdag en het is rust in de wedstrijd Real Madrid - Bayern München (zal de tussenstand niet verklappen maar 't puntje van m'n stoel is wel enigszins afgesleten).

En ik ga even snel een blog schrijven. Correctie: een REISblog.
Inderdaad. REIS met hoofdletters want dat moet van de blogpliesie (dat dan weer met kleine letters).

Daarnaast ga ik een REISblog schrijven over DIEREN.
DIEREN ook weer met hoofdletters want dat moet van mezelf....GGMAF-thema weetjewel?

Ik heb al lang bedacht wat de gedachte erachter moet zijn. Wat de originele en grappige clou moet zijn van de capriolen die ik (en jullie waarschijnlijk ook) allemaal uithalen om wat stukjes van de wereld te zien. En dat dan gecombineerd met dieren. Liefst foute dieren want dat is het uitgangspunt. En het moet de titel verklaren. Da's wel zo eerlijk.

Welnu. Ik wou je gaan vertellen over m'n allereerste echte min of meer grote reis. Naar Eilat, Israël (en en passant natuurlijk nog snel de testamenten nagelopen in Jeruzalem, Bethlehem en Nazareth). En dat je daar in de woestijn verrassend veel diertjes tegenkomt. Behalve de obligate kamelen (op zich wel fout genoeg voor een foutefoto maar te makkelijk) ook allerlei knaag- en graafdiertjes en ook heuse steenbokken! Maar ja, die zijn weer niet fout. Er was ook een struisvogelfarm. Leuk! Midden in de Negev woestijn. Zand genoeg om je kop in te steken. Maar die foto's had ik ook niet in gedachten. In Eilat is ook een waterdierentuin. Vlak aan de Rode Zee. Niet groot, wel leuk. Haaien aaien, roggen voeren, schildpadden duwen. Het hele standaardverhaal. Even leuk maar kwalitatief niet geschikt voor hier. Bovendien gevangen.. en da's eigenlijk best zielig en oneerlijk. Dat moet ik beter kunnen.

Die andere grote reis dan? Naar Sri Lanka. Man! (ok.. ook vrouw!) Wat heb ik daar genoten. Schitterend land, aardige mensen, veelzijdige natuur, interessante archeologische sites en een prachtige variatie aan oude bouwwerken. Dieren? Ja! Ook veel. Olifanten met name, in het, ja... obligate, olifantenweeshuis. Ik heb er hier al eens foto's van geplaatst en een ieder die daar geweest is, weet dat ze daar ontzettend goed werk verrichten en dat, als ze aan het badderen zijn in de rivier, je daar uhuren kan gaan zitten kijken en genieten. Ik heb nog een leuke foto dat ik bezig ben m'n olifantenrijbewijs te halen. Maar die is niet door m'n persoonlijke kwaliteitscontrole gekomen. Verder kan je er je hart ophalen aan aapies, tijgers en nog een hele mikmak aan straat- en jungledieren maar ja... dat zijn niet de fraaiste foto's die daar op m'n toestel stonden.

Eigenlijk en eindelijk viel het me op in Cuba. Ik had daar niet zoveel oog voor de diertjes. Ouwe amerikaanse auto's, honkbal, jeepje rijden, ge-wel-dig mooi en authentiek Havana, cafeetjes met rum en cola, de baco daar in een iets andere verhouding gemixt dan hier, salsa (kijken dan, doen kwam later pas), het verleden van Fidel en Che, Varkensbaai, Guantanamo Bay, vergane wegen en spoorlijnen, feestje in het dorp, nog een feestje in een ander dorp, aardige mensen, Don Alejandro Robaina de hand geschud (sigarenmagnaat),

oh.. tweede helft is begonnen maar ik typ dit even af hoor...

voor de vorm en de foto sigaar opgestoken, en toen merkte ik het. Ik miste wat. - Nu moet je weten dat tot dan toe ik nog analoog fotografeerde dus wat ik dacht, was wat lastig te realiseren. Maar ik dacht het al wel - Ik miste de beste foto's die je maar kunt hebben staan op je toestel. En het handigste is dat dat dan de eerste foto's zijn.

Ik heb m'n plan gelijk uitgevoerd zodra ik m'n eerste digitale camera mee op reis kon nemen. Lissabon werd de ultieme testcase. En het werkte! Nog maar twee foto's weliswaar maar 't werkte wel! Nu loop ik al wat jaren Europa af met steevast de eerste reisfoto's al gemaakt voordat ik het land uit was.

Want... de beste reisfoto's zijn de foto's van diegenen die je na staan en je mee wilt nemen op je reis. Om af en toe naar te kijken... voor de lol.... om te laten zien aan anderen... En dat kan je familie zijn, je kinderen, ja auto (oei..) of... tja.. Mijn eerste zes foto's op reis zien er zo uit (en ze zijn zooo fout hier):


(helaas maar vier te plaatsen hier maar die andere twee kan je wel ongeveer raden...(o;)


Gerrit-Gaspedaal Positie 425 (820 p.) Lid sinds 31-12-2009 Foto's en tips: 643 Blogs: 26 Fans: 15

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Rinus
blogfoto nr. 2
Joris
blogfoto nr. 3
Kobus
blogfoto nr. 4
Floris
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Hooge Nood in 't Hooge Noorden
4 10
Gepost op 07 mei
Nederland Groningen
Meuque = Leuque
4 4
Gepost op 13 maart
Frankrijk Lille
Liefs uit Lanka (a love story)
4 20
Gepost op 12 november
Sri Lanka West Sri Lanka

Reacties bij deze blog

EvanderHel

Door: EvanderHel • Geplaatst op

Je kostbaarste bezit, altijd bij je in je hart en sinds Lissabon ook zichtbaar voor de... euh... andere vrouwtjes...katten...

meeko

Door: meeko • Geplaatst op

Jaaa.....helemaal leuk ook :-)
En Floris lijkt idd veel op Meeko (of andersom, haha), maar volgens mij is Floris een slankere versie dan ons dikzakje (ooh....wat zeg ik nu, foei) erg goed omschreven weer!
Alleen ik doe dat eigenlijk nooit, de eerste fotos van onze Meeko, oh....ze zit wel afgedrukt in mijn portemonnee, ach...dat telt ook!

Het is een waarheid als een bus!

MathuBloom

Door: MathuBloom • Geplaatst op

Zeeeeer fout, daarom hebben we ze allemaal bij ons. De een van dit, de ander van dat. De meest geweldige gesprekopeners. Ik zou nooooit zonder m'n fotoboekje op reis gaan.

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Miauuuuuw!

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Leuk beetje sentimenteel einde! Had ik van jou niet verwacht!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.