Zeeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zeeland image

Themamaand: Mei-Aprilmaand, GGMAF maand...

Zeeland
Nederland
Gerrit-Gaspedaal

Themamaand: Mei-Aprilmaand, GGMAF maand...

Dank, dank, dank x 333,33333 voor degenen die mijn blog "Maartthema: bustoerist" zo leuk vonden dat ze er in het kader van de Doppie-Maartmaand-Foutetoeristenmaand (DMF) niet alleen een leuke reactie bij hebben gezet maar er ook nog eens voor gezorgd hebben dat ie als beste/leukste van die andere 20 themablogs verkozen werd! Persoonlijk vond ik m'n andere themablog beter maar gelukkig verschillen smaken…

Naast de ongelooflijke eer en een toekomstige consumptie bij Panta Rhei Vlissingen heb ik hiermee ook de dikverdiende doch schouderzware taak meegekregen: het aanzwengelen van een nieuw blogthema. We moeten tenslotte van onze foute al-dan-niet-reisfoto's af hier en je maakt mij niet wijs dat jullie er geen meer hebben (o;

Welnu… zoals we dus weten, is het hier streng verboden om foto's te plaatsen met toeristen erop. Dat wil zeggen, het mag alleen als het onvermijdelijk is zoals bijvoorbeeld met Pasen op het Sint Pietersplein, tijdens de doldwaze dinsdagen van de Bijenkorf en in de Bredase binnenstad als NAC iets gepresteerd heeft (van dat laatste heb je normaal gezien niet zo gek veel last). Fijn dat we nu ook gezien en bewezen hebben waarom dat verbod er is (nog bedankt Rhoda).

Komen we op het volgende stukje glad ijs: de diertjes. Dierentuindiertjes, huisdiertjes, bedwantsjes, lammetjes etc. in de wei (Mies, eat your heart out!)... De scheidslijn is dun (met een korte ij aan 't begin)... ik bedoel… (semi-)achtertuinvogeltjesboompjesbloempjesbijtjesdingetjes schijnen te mogen, maar zodra 't beestje een eigennaam of halsbandje heeft of er een kooitje omheen zit… foei!

Kijk… we zitten niet te wachten op allerlei dieren in ongemakkelijke kooitjes of andere schrijnende posities. Doe dat dus vooral niet want dan geef ik je aan bij de RR-pliesie en dan beland je naast DickV in ballingschap! Wat wel leuk is, vooral ook voor diegenen die een dure dan wel ongemakkelijke dan wel gevaarlijke safari in één of ander rimboe-bushbush-land niet zien zitten maar er wel veel plezier aan beleven om dieren te fotograferen, voor de huistuinenkeukendierentuinfotograaf zeg maar, is om er een dolle reisbeestenboel uit dieren- of (al dan niet eigen) achtertuin van te maken!

Daarom… leef je uit… maak er een leuk reisverhaal van... in de Gerrit-Gaspedaal-Mei-Aprilmaand-Foutedierenmaand (GGMAF, een Doppie-gedachtengoed)!!! Hoe gekker hoe doller en uiteraard mag je er zelf ook bij op de foto! Let op... de winst is voor de beste reis-foto-combi...

Ergens half mei ofzo zullen we eens gaan televoten waarna de winnaar feestelijk zal worden overladen met virtuele prijzen waaronder de klapperrrr... verzin het volgende thema...

Hierbij de aftrap:
Foto 1: Sjors. Rode poes die samen met haar katerbroertje Rinus als kitten vorig jaar uit het asiel van Breda is gehaald. Ontzettend lief beestje maar helaas een beetje schuw. Elke keer als ze naar buiten mag, krijgt ze instructies mee: "geen vogeltjes vangen, niet naar de weg en op tijd, heelhuids, voor het donker thuiskomen". Hier is ze bezig met een poging tot overtreding van instructie 1 en daardoor ook zeer waarschijnlijk instructie 4.

Foto 2: Olaf Giraf. Geen idee of ie zo heet maar 't rijmt en 't was de meest olijke giraffe met fotomodelneigingen die ik ooit gezien heb… In de dierentuin van Lissabon.

Foto 3: Morris. Straatkatje vorig jaar gehaald uit een opvanghuis van de dierenambulance te Hulst. Beetje adhd-typje. Net zo snel als zacht (de witte haartjes zijn 't zachtst!). De kat met het meeste balbezit thuis (dat was daarvoor Rinus maar die is nu gecastreerd). Ook wel bekend als MorrisMessi.

Foto 4: Kobus. Samen met haar zusje 3 jaar geleden uit een opvanggezin in Goes gehaald een beetje m'n oogappeltje. Vanaf het begin tikkeltje eigenwijs maar dol op het baasje. Klimt ook bijna altijd op schoot als ik thuis ben en slaapt tegen/op m'n voeten 's nachts. Bijnamen: Kwobus, Kwibus, Kootje, en Bettie (omdat ie wel eens (zachtjes) bèt/bijt). Deze foto moet ik altijd nog eens een keertje uitvergroten.

Succes…

0. Buiten mededinging: bovenstaande aftrap...
1. Yesss... de eerste staat erop: Jeannette was erbij (met jaloersmakende foto's).
2. Obiwan is in dit geval Obitwo met zijn vermakelijke krokodilletranenverhaaltje.
3. De Corrievanhetjaar rijmt en bijt van zich af.
4. Respect, Ellen neemt ons hartverscheurend mee op reis door de diepste dalen van haar eigen hart (zet de tissues klaar).
5. Niet gelijk BOEEE roepen bij Margo's niet-meer-zo-heilige-koeien-TOPBLOG!. Discussievoer...
6. Els en haar krolse aanbidder... kattenbakje koffie?
7. Doppie's gespleten persoonlijkheid... the devil made him do it?
8. Els en haar krolse aanbidder, het vervolg. Met de staart tussen zijn of haar benen ?
9. Els komt op stoom met d'r derde reisdierenblog. Maak kennis met Frits
10. Wie is de baas in huis? Vrouwtje Kelly? Of Redbull Zarah?

11. D'n elfde (kan geen toeval zijn): skatteboutjes van mezelf.
12. Numéro douze (points?): Mies mijmert mooi met menig staar(t)maatje
13. Strange animal encounters of the third kind... by Natasja 'Meeko' Spielberg.
14. Rhoda begaat onbegaanbare ongebaande paden met haar honden.. eh.. berghonden van de Maremmen (niet de Pyreneese).
15: Ireentje snijdt geen taart maar herkenbaar betaalikwelofnietvooreenfoto thema aan.
16. Ik doe een duit in het themazakje met een speedblog over m'n eerste zes foto's.

17. Doppie's geniale ontroerende k*tverhaal
18. Rhoda verwoordt de overpeinzingen van een bedelvrouwtje d'r metr-omaatje

19. Wanderlust plaatst een kamelige blog. Om je een bult om te lachen...
20. Mathu vertelt ons rustig hoe haar pizzagenoot Pamela anders om gaat met de beestjes en wereld om haar heen... (TOPBLOG!)
21. Mies ont- en bedekt zijn plekjes tijdens het appeltjesrondschuimen in BA.
22. Mathu 'doet allerlei dingen' met de dieren in de wereld...




Foto's

bb593.jpg
bb593.jpg
Gerrit-Gaspedaal
7b4ac.jpg
7b4ac.jpg
Gerrit-Gaspedaal
7b4ac.jpg
7b4ac.jpg
Gerrit-Gaspedaal
6d890.jpg
6d890.jpg
Gerrit-Gaspedaal
6d890.jpg
6d890.jpg
Gerrit-Gaspedaal
a0b1b.jpg
a0b1b.jpg
Gerrit-Gaspedaal
a0b1b.jpg
a0b1b.jpg
Gerrit-Gaspedaal