Zeeland reisblogs

Wie ben jij?

Gerrit-Gaspedaal is er nu(tot 14 feb 2012) Gepost op 14 feb 1232 reacties

Jij 'ploetert' gemiddeld al 870 dagen (1 jaar en 4,5 maand) op deze site en hebt in die tijd 490 foto's, 26 tips en 7 blogs geplaatst. Jij hebt die foto's geschoten met een Canon camera, die bewaar je in een Lowepro tas en thuis heb je een Canon printer staan. Jouw favoriete werelddeel is Azië. Jij bent al in 29 landen geweest en de mooiste vond je India. Jouw favoriete stad is Barcelona.

Jij bent erg trots op je twee (bijna drie) rodesterfoto's en je ene toptip. Wellicht heb je één of meerdere topblogs geschreven maar er is nog geen statisticus dan wel halve zool opgestaan die dat heeft willen berekenen. Jij hebt boven je bed fanposters hangen van 7 andere RR's en jij wordt zelf door 6 fans op handen gedragen. Jij krijgt gemiddeld 1 berichtje per dag in je persoonlijke katern van onze RR-dorpskrant.

Jij bent de gewogen gemiddelde Mr. / Mrs. Average...
Jij bent het prototype Reisreporter...

Jij bent LPtje of Esther...


Ok… het ligt natuurlijk ietsje genuanceerder maar puur statistisch gezien zijn wij gemiddeld allemaal LPtje of Esther!

Hoe dat komt? Nou.. eh… ik heb dankbaar gebruik gemaakt van de info die een ieder hier op zijn of haar persoonlijke pagina heeft gefl.. eh…gedeponeerd, heb daar diverse gemiddelden uit gedestilleerd (lang leve excel!) en heb onafhankelijk subjectief onnavolgbaar doch redelijk nauwkeurig volgens een ingenieus ingewikkeld maar rechtvaardig puntensysteem berekend wie de gemiddelden het meest benadert.

Het leuke is dat gedurende dit proces er allerlei leuke wetenswaardige dingetjes voorbijkomen die ik jullie… eh.. ons dus… niet wil onthouden. Bovendien een mooie gelegenheid om weer wat nieuwe (al dan niet ere-)titels uit te delen.

Favoriet werelddeel:
Uit vorige onderzoeken (deze en deze) bleek al dat de meeste topfoto's en toptips gescoord worden in Azië. Blijkbaar niet geheel toevallig vinden we Azië met 34% van de stemmen ook ons meest favoriete werelddeel.
Afrika volgt met 28%,  Zuid-Amerika met 14%, Noord- en Midden Amerika en Europa met ieder 9% en blijkbaar vinden we Antarctica en de Poolgebieden met 6% het minst interessant (hoewel waarschijnlijker is dat de meesten van ons er nog niet zijn geweest).

Favoriet land:
Het meest genoemde favoriete land Is India (11x), gevolgd door Indonesië (10x), Australië (9x) en, ex aequo, Kenia, Namibië en Zuid-Afrika (6x). Slechts 1 iemand (pkoelewijn) noemt Nederland. België wordt niet genoemd. We zijn liever weg hier?

Favoriete stad:
De meest genoemde favoriete stad is Barcelona (19x). Olé olé en volledig onderschreven door ondergetekende! De top vijf bestaat verder uit New York (17x), Rome (10x), Amsterdam (9x) en Hong Kong / San Francisco (ieder 8x). Niks Azië en Afrika hier… opvallend!
Sommigen noemden hier Oaxaca, Mopti, Gilgit of Chicicastenago. Ik geef toe dat ik die even heb moeten opzoeken ….maar wellicht zijn dat de toppers van de toekomst?


Dan is het nu tijd * trrrrommmgerrrrofffellll* voor de ReisReporterTitelToekenningsfase

De BulkBaron van de site is (meeste foto's) Konne000. Maar liefst 3343 foto's! Knap Hans!
Achtervolgers: Jeannette (2865), A.Verleg (2643), GrietBuis (2531) en Makwela (2232).
Eervolle vermelding: BulkBarones Ellez die gemiddeld 4,4 foto's per dag heeft geplaatst (de vraag is of dat geen overkill is). Met dit tempo haalt ze Konne000 ongeveer in mei 2017 in overigens.

Koning Kletsmajoor van de site is René Kolsteren met de meeste blogs (91).
Achtervolgers: Travelgoom (89), Janhermens (74), Elstijssen (66) en Jeannette (58).
Eervolle vermelding: Kroonprins Kletsmajoor Awesomemore met gemiddeld de meeste blogs: elke 138 uur produceert ie er eentje...

De TipTinus van de site is Pdanielse met 447 geplaatste tips (wederom: Goeiendag zeg!).
Achtervolgers: Trijntje1 (173), Jeannette (157, en hierbij gelijk genomineerd voor de daariszeweerjandesbouvriesaward), Gorke (150) en Mireille (148).
Eervolle vermelding: gaat niet geheel verrassend ook naar TopTipTinus Pdanielse. Elke 67 uur zorgt ie dat er een tip van zijn hand op de site komt. Onnavolgbaar...

De Grijze Gravin (of Earl Grey zo u wil) is Jeannette. Al 1612 dagen houdt ze het hier vol…
Achtervolgers: Trijntje1 en Gorke (1611), PhotoA, Mireille en Elstijssen (alledrie 1610). Don't worry dames (hee.. 't zijn allemaal dames...) de tropendagen zijn jullie niet aan te zien (o;
Eervolle vermelding: Grijze Graaf ivo. Niet meer actief dacht ik (?) maar volgens mij de allerallereerste hier op 7 september 2007. Da's 1617 dagen geleden.

De Reizende Roeland is Fransvdg (niet schrikken als je de link opent) met 115 bezochte landen. Wat wordt 116 Frans?
Achtervolgers: Pensionadopa (79), Phynella (70) en onze popiejopie Herman m en Beeart (69).

De Frans Bauer stand-in prijs is voor Bowral: hij heeft de meeste fans: 83! Heb je even voor Paul ♫♪
Achtervolgers: Albertensandra (61), Gorke (54), Marjan (50), de Corrievanhetjaar (49) en Riknikele (44) .

Bowral is tevens de "Loesie" van de site omdat ie het meeste "fan van" is: 71x!
Achtervolgers: Albertensandra (54), Mireille (45), Jomo01 (40) en LPtje (36).

En dan…. Last but not least….De Babbelbeker dan wel LeuterTrofee (grootste katern in de dorpskrant) gaat naarrr *tatatatatataaaaaaaaa♫": Bowral. Maar liefst 6855 keer vonden mensen het nodig een berichtje op zijn pagina te plaatsen.
Achtervolgers: de Corrievanhetjaar (5138), Gorke (5126), Isseweerrrrrr (4320) en GrietBuis (4277). Ik vermoed wel dat zowel Paul als zijn achtervolgers die uitdijende hoeveelheid berichten met name aan elkaar te danken heeft….
Eervolle vermelding: Het LeuterLintje voor de gemiddeld meeste dorpskrant-toevoegingen per aanwezige dag hier: PaulHoo. Deze jongen krijgt hier sinds 1-1-2011 minstens 10 berichtjes per dag te verwerken. Issie niet duidelijk genoeg dat iedereen het 3x moet vragen of issie gewoon populair?

Voelt u zich vooral vrij om de gelinkte prijswinnaars aan te klikken en te feliciteren met hun titel en hun tomeloze inzet alhier.

Ik wil u tot slot dit meegeven: alles is relatief….(Peildatum: 10.02.2012 / Onwetend en onvrijwillig geënqueteerden: 201)

Gerrit-Gaspedaal Positie 398 (780 p.) Lid sinds 31-12-2009 Foto's en tips: 643 Blogs: 26 Fans: 15

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
blogfoto nr. 2
LPtje
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Hooge Nood in 't Hooge Noorden
4 10
Gepost op 07 mei
Nederland Groningen
Meuque = Leuque
4 4
Gepost op 13 maart
Frankrijk Lille
Liefs uit Lanka (a love story)
4 20
Gepost op 12 november
Sri Lanka West Sri Lanka

Reacties bij deze blog

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Het is weer een humorvolle opsomming, ben blij te lezen dat ikregelmatig binnen te titles val! haha! Als grijze gravin tiptinus moest ik nog eens wat van mij laten horen, danwel zelfs op vakantie! Een vers van de pers gisteren was ik er nog!

pdanielse

Door: pdanielse • Geplaatst op

Ik werd even attent gemaakt door jou. Het is weer vermakelijk opgesteld. Ik zag nog een vacature voor een rekenwonder in een regering. Standplaats Athene!
Ik vond het weer bijzonder om te weten en leuk dat iedereen zich weer of gestreeld danwel verveeld voelt. Bedenkt: op iedere actie volgt reactie!
Peter

hansdewildt

Door: hansdewildt • Geplaatst op

Gave blog die me door de (carnavals-) drukte ontschoten is. Mijn complimenten Gerrit !

Huff

Door: Huff • Geplaatst op

Hier is maar een woord voor; GEWELDIG !!!!!!

Nancy Carels

Door: Nancy Carels • Geplaatst op

En jij werkt natuurlijk voor het Centraal Bureau van de Statistiek? De crisiscijfers zijn zo deprimerend de laatste tijd, dit is veel leuker.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.