Utrecht reisblogs

de wereld rond in 1 dag en je eindigt in...oostenrijk

kokkeeri was er (tot 17 jan 2010) Gepost op 17 jan 104 reacties

dat is in het kort mijn bezoek aan de Vakantiebeurs 2010 vandaag. Volgens mij rustiger en kleiner dan andere jaren, maar toch weer heerlijk om al die bestemmingen te bekijken, plannen te maken en mensen te kijken. Onze reis bracht ons vandaag via de verre bestemmingen hal (Kyrgizie, Zuid-Afrika, Surnima) naar Latijns Amerika (is dat dan niet ver genoeg voor een verre bestemming?), een biertje in Hongarije en Afrika in Oostenrijk. Vanaf vandaag mijn favoriete land. Oostenrijk, zeg je. Ja, inderdaad Oostenrijk! Het gezellige centrum van de Vakantiebeurs 2010.
Eigenlijk waren we op zoek naar de Ierse bar, normaal gesproken de plek van de vakantiebeurs. Maar die hadden dit jaar even bezuinigd. Dus kwamen we uit bij Midden en Oost Europa, hal 8. In een verder vrij duffe hal met veel te serieuze (maar wel leuk traditioneel geklede) Duitsestandhouders, Slowaken, Tsjechen, Serven en Slowenen hadden de Oostenrijkers een bar/restaurant gebouwd. Iets wat het midden hield tussen bierlokaal en ski-hut. Er was ook een zanger die met orgel en accordeon voor wat gezelligheid zorgen. De combinatie van muziek, lederhosen en de grote glazen bier trokken veel bezoekers. En het bier zorgde voor extra gezang, wat ook weer veel mensen aantrok. Vooral tegen sluitingstijd.
Terwijl Rosamunde, Sweet Carolina, Viva Hollandia en ander ski-hut klassiekers volop werden meegezongen, liep het personeel af en aan met bier en eten.
De organisatie had blijkbaar met veel oog voor detail het personeel geselecteerd. Het leek wel of je the Sound of Music binnen stapte. Veel lederhosen en suede. De 'Modern Talking' broers, Jürgen en Günther met gouden oorbellen en mooi geföhned en geblondeerd haar brachten het bier rond. Sylvi in haar 'lederhosen' deed het eten, samen met Silke (in een korte suede broek). Daar tussendoor liep Werner de glazen op te halen en verrichte Bärbel en Heidi nog wat hand en spandiensten achter de bar. Meer stereotyp kon het eigenlijk niet worden. De juiste namen en de juiste 'look' en kleding. En onze muzikant kreeg het publiek mee. Na elk nummer zette hij een enthousiast meegebruld 'ein, zwei, drei, zaufen!!!' in. Inmiddels kwam de eerste polonaise voorbij, stonden er mensen op de tafel te dansen en bleef het bier in hoog tempo voorbij komen.
Terwijl ook in de gangpaden spontaan dansgroepen ontstonden, deed zicht het hoogtepunt van de dag voor. Een afrikaanse vrouw startte op een van tafels een dans op de tonen van 'Anton aus Tirol' ...... De glazen gingen de lucht in en niemand zat of stond nog stil. De polonaise werd langer, het gezang luider en het publiek stroomde toe.
Zo was op 17 januari om 17:30 even het centrum van gezelligheid in de wereld. Wie had dat ooit verwacht! Met stip in mijn vakantie top 10: Oostenrijk!

Kijken hoe ik er morgen over denk.

kokkeeri Positie 1917 (40 p.) Lid sinds 10-09-2008 Foto's en tips: 607 Blogs: 90 Fans: 5
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Spraakverwarring aan de grens
1 18
Gepost op 01 april
Nicaragua
"Here you take picture!"
1 7
Gepost op 22 maart
India Uttar Pradesh
Wederzijds (on)begrip
1 10
Gepost op 16 februari
India Uttar Pradesh

Reacties bij deze blog

zeester

Door: zeester • Geplaatst op

Verschrikkelijk, ik wist niet hoe gauw ik er weg moest komen. Helaas had een buitensportzaak daar ook zijn stand. Wat een herrie. Nee, Oostenrijk prima, maar zonder dat gedeelte

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

geweldig, wat een dolle boel in die berghut temidden van de het multiculti gebeuren! Gelukkig had je goed geoefend met karaoke in de Philipijnen dus ging het jodelen je vast goed af ;-) Bijzonder grappig geschreven Erik.

gorke

Door: gorke • Geplaatst op

Haha leuk geschreven Erik enne je hebt toch wel mee gedaan hè?

Groetjes, Margo

albertensandra

Door: albertensandra • Geplaatst op

Hahaha, leuk geschreven. Volgens mij was het daar erg gezellig. Wij zijn ook op de vakantiebeurs geweest en kwamen in de auto erachter dat er nog een hal was van Europa.... oeps gemist, helemaal niet aan gedacht. De hallen van het 'verre' buitenland waren al genoeg om ons te vermaken.
Jammer, had me best leuk geleken..... maar nu heb ik toch nog een beetje genoten van Oostenrijk....

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.