Utrecht image
Utrecht image Utrecht image

Utrecht

Reviews

Utrecht
Nederland
Martin Hammega

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
9
Nederland Utrecht
Afgelopen weekend hadden we een logeetje en maakten we als uitje spontaan een boottochtje door de Utrechtse grachten. Wat leuk om je eigen stad weer eens op een hele andere manier te zien! De werfkelders langs het water, de terrasjes, de mooie historische panden en de bijzondere gevels. Op zondagochtend was het nog heerlijk rustig en zagen we de stad langzaam ontwaken. We voeren over de Oudegracht; de bekendste gracht van Utrecht van ongeveer twee kilometer lang, zagen jonge eendjes en jongens vissen op de kade. Zo zagen we de binnenstad van Utrecht weer eens met andere ogen. We huurden het bootje bij Rijnstroom, aan de rand van Utrecht, richting Bunnik. Vanaf hier kun je ook richting Amelisweerd en Rhijnauwen varen, waar je even aan land kunt gaan voor een pannenkoek bij het bekende pannenkoekenhuis. Zeker een aanrader, zo'n boottochtje!
Regio
 • De mooie historische binnenstad zien vanuit ander perspectief
 • Ga 's ochtends op tijd, dan is het nog lekker rustig
Review geplaatst op 2019-06-12
8
Nederland Utrecht
Fort bij Vechten - sinds oktober 2015 vind je het Waterliniemuseum in het Fort bij Vechten. Het museum is interactief wat het leuk maakt om een uurtje in rond te lopen en meer te leren over de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Probeer je eigen waterlinie aan te leggen (bedenk goed van welke kant de vijand komt ;-)), hoor hoe verschillende personages over (het leven in) de waterlinie denken, of maak een virtual reality parachutesprong. Ook kun je tegen vergoeding van € 4,50 per persoon een rondleiding krijgen door het fort. Je leert veel over onder andere de opbouw van een fort. Ook ga je een bastion en het reduit (een fort in een fort) in. De tour is een toevoeging aan je bezoek en bij Fort Vechten gaat deze dagelijks een aantal keer. De eerste om 11.30 uur.
Regio
 • mooie plek om rond te wandelen
 • leer meer over cultureel erfgoed
 • interactief museum
 • betaald parkeren
Review geplaatst op 2019-04-02
9
Nederland Utrecht
Een mooi stuk natuurgebied ten oosten van Tienhoven, ten zuiden van Loosdrecht en vliegveld Hilversum. Je kunt er prachtig fietsen en wandelen. Heel bijzondere vegetatie en veel vogels. En zeldzame trilvenen, aangegeven op informatieborden van Natuurmonumenten.
Regio
 • mooi rustgevend natuurgebied
 • Walhalla voor vogelaars
 • nauwelijks parkeergelegenheid voor auto's
Review geplaatst op 2017-03-12
8
Nederland Utrecht
Utrecht en meer in het bijzonder de omgeving van Soest, Soesterberg en Soesterduinen is makkelijk bereikbaar en vormt het groene hart van Nederland. De omgeving kenmerkt zich door een afwisseling van bos, heide en zandverstuivingen. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Vlakbij grote steden als Utrecht en Amersfoort kun je je hier op een doordeweekse dag "alleen op de wereld" wanen, één met de natuur, genietend van rust en groen.
Regio
 • Centraal gelegen in Nederland
 • Veel afwisseling in zowel groen als stedentri
 • In het weekend en op feestdagen kan het er druk zijn
Review geplaatst op 2016-12-07