Utrecht reisblogs

RR-profielfoto's nader onder de loep genomen: beknopte handleiding

Rsteeghs bereidt zich voor Gepost op 15 sep 1125 reacties

Aanstaande zaterdag reizen zo’n 60 reisreporters af naar Woerden voor het RR-live-event. Ik geef toe, het is geen totale verandering van omgeving, deze reis. We zullen geen cultuurshock ervaren, geen gebergte van 4000 meter beklimmen, niet gaan diepzeeduiken, geen inheemse volken ontmoeten, geen wilde exotische dieren zien en op het menu staan borrelnootjes en leverworst in plaats van Thaise curry en Mexicaanse tortilla’s. De mensen die we zullen ontmoeten kennen we allemaal en praten gewoon Nederlands, dus ook dat is een peulenschil.

En toch heb ik het gevoel dat er een addertje onder het gras zit. Misschien wordt ook deze reis wel een totale verrassing. Want we praten wel met elkaar op de site, maar zijn ook erg goed in vermommen via onze profielfoto. Dus wie zijn die RR’s eigenlijk? Hoe zien ze er uit? Hoe herken ik mijn RR-vrienden? Om het zaterdag voor iedereen zo gemakkelijk mogelijk te maken en te voorkomen dat Travelgoom voor aap wordt aangezien en PaulHoo voor een schelp, volgt hier een beknopte handleiding zodat het namenrondje zo kort mogelijk blijft en de tijd voor het eten van borrelnootjes en elkaar echt leren kennen zo lang mogelijk.

Laten we beginnen met RR’s die zo verstandig zijn geweest om een zeer duidelijke profielfoto te plaatsen: Antwan, Annemieke50, Esther, Kasangua, Magdalena, Leonvanmaenen, Manuela, Mathilde, Friedajansen, PDanielse, Lione_kolsteren, Trudyvermeij, Pkoelewijn. Allemaal niet te missen RR’s, heel herkenbaar, in-the-pocket.

Dan wordt het moeilijker, maar met een vergrootglas zouden de volgende mensen ook ontmaskerd moeten kunnen worden. Othilde is een stipje in de branding, herkenbaar aan natte voeten en wapperend haar. Jelle51 heeft waarschijnlijk haar foto gemaakt en daarna Othilde de zijne, want ook hij waait uit op het strand. Als je dus iemand met een warrig kapsel ziet dan is het Jelle51. Doppie en Hillebrand staan in elkaars schaduw en JvanH zit verscholen in een huis aan zee (vergrootglas!). Als je mensen hoort praten over de standbeelden van Paaseiland, dan sta je waarschijnlijk vlakbij Esthers. Ook anderen zijn herkenbaar aan tempelpraat, bijvoorbeeld Janhermens. Hij zou overigens ook ontmaskerd kunnen worden door natte sokken en schoenen, want hij komt met de boot naar Woerden en is samen met Jelle51 gekozen als één van de duwers (het is een boot zonder roeispanen van Gorke, die je weer kunt herkennen aan takken in het haar).

Degene die aan komt rijden in een jeep is Klompie44 en Whelder komt op de fiets in een rode sportbroek. Makkie.

Dan heb je de mensen die graag op grote hoogte vertoeven en herkenbaar zouden kunnen zijn aan een wazige blik. Bij MvanCooten-Boot wordt die veroorzaakt door mist en Sidonius zou wel eens last kunnen hebben van hoogteziekte, want zij zat kort geleden nog boven de 4000 meter.

Sommige RR’s staan met zoveel mensen op de foto dat je echt niet meer weet wie wie is. Zo neemt Abytravel waarschijnlijk een enorme Afrikaanse familie mee. Ellenvandermark lijkt zo op haar zoons dat je echt goed moet kijken welke van de vier zij is. Herman_m komt met twee gesluierde vrouwen, dus als je een kleine harem ziet dan weet je toch nog wie je voor je hebt. En Jeannette neemt niet alleen Bowral (herkenbaar aan een stuk leverworst tussen zijn tanden want hij lust geen borrelnootjes) maar ook nog twee andere generaties mee. Ik wist niet dat RR-Live een familiereünie was.

Het is trouwens toch nog geen 4 oktober? Dus zou Georgena haar baby-olifant, Laurakromeic haar twee poezen en Bowral zijn Henkie de hyena thuislaten? Maar als ze hun huisdieren meenemen zijn ze wel lekker herkenbaar, eigenlijk ook wel makkelijk.

Maar dan…Nu wordt het echt lastig, want het mag dan nog geen dierendag zijn, op RR is het af en toe één grote beestenbende. In Godsnaam, hoe herkennen we de RR dan nog?!? Enkele tips om het gemakkelijker te maken. Hoor je leeuwengebrul, dan weet je: Blauwvinger. Krijg je het koud, dan sta je naast Nancy_Carels in haar ijsberenvel. Staat er iemand heel stoer met zijn vuisten op zijn borst te kloppen? HBplaatjes, kan niet missen. Gaan er twee mensen op de vuist? Dan zijn het vast Cobinho en Haremmeisje, want kat en hond gaan meestal niet samen. En Mathilda heeft vast en zeker een lief snoetje en reebruine ogen (en grote oren...? ;-)

Oh, ik vergeet nog iemand hierboven, maar die wisselt zo vaak van profielfoto, dat wordt een hele klus qua herkenbaarheid. Ik noem een uil, blauwe bril/peuk/verentooi, schaap met scheve kaken, poezelige gier en nu een gerimpelde aap…Een tikje schizofreen. Jammer dat Yves er niet is, die zou PaulHoo er zo uitpikken. Nu moeten we vooral letten op afwijkend gedrag.

Over schizofrenie gesproken: Rhodaxx komt met haar vieren en Mireille doet daar nog een schepje bovenop. Gelukkig komt Reysigers in de gedaante van een Rorschach-test. Dan kunnen we eindelijk iets doen aan al die gespleten persoonlijkheden.

Laat je door de hunk in de branding bij Vellah trouwens niet misleiden, ze is een vrouw. Herkenbaar aan witte verf aan haar vingers.

Sommige mensen hebben hard gewerkt aan hun vermomming, maar hebben wat steekjes laten vallen. Zo heeft Kokkeeri zichzelf oranje geverfd, maar is herkenbaar aan sik en bril. Silly probeert met een grote zwarte zonnebril zichzelf te anonimiseren, maar haar blauwe hoofdband verraadt haar. En we gaan toch diepzeeduiken, met Reiswandaris (vermomd door duikbril maar herkenbaar aan snorkel).

Nee, neem dan Helmaenedward, kimpascale, madeleine en Statistiek. Zij zijn pas echt incognito, want profielfotoloos. Lastig…

En dan: jippieee! De acts van de dag! Die zullen we zeker herkennen!

  • Corriedewinter treedt op met een grote blauwe knuffelbeer
  • Bartholda doet een slangen-act (het addertje onder het gras?) met een klein kind (beetje creepy…)
  • Pensionado leest voor uit eigen reisverhalen
  • Travelgoom draagt een schelpenketting (gewonnen met immuniteitsproef) en kan niet worden weggestemd tijdens de RR-quiz
  • Movos en Elstijssen zijn de dag-fotografen
  • MSangers neemt een Chinees mee en zorgt dus voor het avondeten
  • Ejfovermaat doet een Japanse karate-act tijdens het diner

En ikzelf? Ik zal voor de gelegenheid de modder van mijn gezicht halen, dan moet het goed komen met de herkenbaarheid, een peulenschil.

Tot zaterdag allemaal!!!!

Rsteeghs Positie 19611 (0 p.) Lid sinds 04-05-2010 Foto's en tips: 587 Blogs: 18 Fans: 17
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Reacties bij deze blog

ejfovermaat

Door: ejfovermaat • Geplaatst op

Wat verhaal ! Wat heb je in godsnaam gedronken of geslikt om tot zo'n eindproduct te komen? Jammer genoeg heb ik de Japanse karate-act moeten annuleren. Had me teveel volgepropt bij "de Baron ". Zou anders last van veel bijgeluiden hebben gekregen, zoals ; boeren, winden enz. Niet echt charmant. Volgende keer dan maar weer? Ik beloof beterschap voor dan.

Ingestigter

Door: Ingestigter • Geplaatst op

Zeer leuk geschreven, al kom ik er niet in voor, maar ik verwissel ook nooit m'n foto!

abytravel

Door: abytravel • Geplaatst op

Hi Rieneke,
Lees deze blog nu pas, doordat ik vandag wat opgevangen heb. Had al eerder wat geruchten gehoord over PP sie als Vietnamese naaktbeer zou komen, maar wist niet dat je er een heel blog aamn had gewijd. Overigens moest mijn Afrikaanse familie het af laten weten (lastig tegenwoordig met al die regeltjes van de IND ;-) ), dus was ik alleen en ook een beetje incognito, want zonder ingevlochten haar. Jou ben ik overigens ook misgelopen en dacht nog wel dat het eenvoudig moest zijn , iemand die zo uitbundig in het diepe springt. Volgende keer beter zal ik maar zeggen en iig heb ik hier nog even nagenoten van vandaag.

Didy

Door: Didy • Geplaatst op

Geweldig Rieneke dit RR verhaal voor alle RR-ers!!!
Erg leuk geschreven. Morgen zal ik je wel tegen het ""lijf"" lopen op RR live?

ciske

Door: ciske • Geplaatst op

Héél erg leuk gedaan. Ik ben wel hekenbaar !!!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.