Utrecht reisblogs

reisreporterdag impressies

jeannette was er (tot 18 sep 2010) Gepost op 19 sep 1027 reacties

RR dag Woerden

Mijn voetzolen worden gekieteld door het zachte zand. Mijn tenen spelen met de uitlopers van de opvallend rustige branding. De zon werkt mee en de meeuwen doen respectvol een paar stappen opzij als ik met de ogen dicht haar nazomerse stralen op mijn wangen vang.
Alleen maar wind en zee in mijn oren vermengd met tevreden gedachtes zonder betekenis.
Het strand van Terschelling is weer heerlijk…

‘Dus jij bent Mies?´, klinkt het plotseling.
Een dwingende tik op mijn schouder doet mijn dromen abrupt verstoren.
Verward kijk ik om me heen maar ben snel weer wakker.
De werkelijkheid van een kleine 100 Reisreporters op de kennismaking, bijpraat, borrel en presentatiedag in Woerden.

Ik kijk omlaag, ik heb de schoenen aan, geen zand of water tussen mijn tenen te bekennen.
´Goh, ik dacht dat je een vrouw was´, hoor ik complimenteus.
Waarom heeft men enkel in augustus mijn profielfoto goed bekeken denk ik nog?
Ik geef me over, zet Terschelling definitief uit mijn gedachten en meng me tussen mijn mede lotgenoten, ehh liefhebbers. Of is het reisvirus geen kwaal?


Samen met mijn maatje Els dit keer naar RR dag we hebben er zin in en zijn reuze benieuwd wie er allemaal zijn. Het is weer gezellig druk en we zien veel oude bekenden maar ook veel nieuwe gezichten. De dag zit weer goed in elkaar en er wordt zelfs een heuse RR- quiz georganiseerd die ontzettend leuk in elkaar is gezet door Eric. De winnaars zijn Bowral en Frieda wat ons natuurlijk niet verbaasd, Bowral heeft naast het reizen nog een grote hobby en dat is het lezen van de dorpskrant. De dag vliegt voorbij en we komen weer tijd tekort om met iedereen bij te praten.


Op de parkeerplaats roep ik nog een paar mensen na, “ga je ook mee eten?” Het is bijna een traditie om na een RR bijeenkomst verder te kletsen onder het genot van een lekker diner.
Bij Empire in Woerden hebben we een lange tafel waar we inschikken (dat kunnen reizigers goed) met 27 mensen aan 2 tafels. We gaan weer onbeperkt genieten van deze heerlijke Chinees. Er wordt gekletst, sterke verhalen verteld en het is geen moment stil want we hebben veel te delen.
We zijn de laatsten die het pand verlaten want uitgepraat zijn we nog lang niet. Dat doen we dan maar op 8 januari bij de volgende RR dag.


Dat wat we gemeen hebben, een passie voor reizen en het vastleggen van de mooiste momenten op zo’n reis, is niet het enige wat gedeeld wordt op de RR-dag en -avond. Uiteenlopende zaken vliegen over de met Chinees eten bezaaide tafel. Van Saskia’s juwelierszaak waar mensen 80.000 euro uitgeven aan een horloge, tot de toespraak van prinses Maxima. Met z’n 27en bezetten we de halve toko en dan vergeten we nog alle mensen waarmee we de middag hebben doorgebracht. Deze familie, met eigen dorpskrant, kent elkaar door en door. Niemand hoeft te twijfelen wie die RR is die geen rijst lust en waarom weet Rik dat Paul nog nooit in Zuid-Afrika is geweest? Op zo’n middag en avond worden alle sterren en punten vergeten en komt de ware aard van de site naar boven: de beleving en het delen van onze gemeenschappelijke passies!

Michel, Margo, Jeannette en Rik

jeannette Positie 48 (36460 p.) Lid sinds 12-09-2007 Foto's en tips: 3986 Blogs: 65 Fans: 25

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Geboeid luisteren naar Eveline
blogfoto nr. 2
Eveline over Nieuw Zeeland
blogfoto nr. 3
Lekker kletsen over reizen
blogfoto nr. 4
Het diner!
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Vipbehandeling en baksjies
2 5
Gepost op 11 maart
Bangladesh Dhaka
met een Cessna over de Namib woestijn
4 25
Gepost op 22 januari
Namibië Centraal Namibie
muziekreis in Nashville en Memphis
4 6
Gepost op 01 november
Verenigde Staten Georgia en Tennessee

Reacties bij deze blog

Gerholdt

Door: Gerholdt • Geplaatst op

Hoi Jeanette,

Ik kan jouw schaafijskarretjes nergens vinden? Waarschijnlijk zoek ik op de verkeerde plek, of is je schaafijs gesmolten tussen alle warme reisverhalen op de site :-)

groetjes,
Ludwig

Klompie44

Door: Klompie44 • Geplaatst op

Een late reactie, maar wij willen toch ook nog even zeggen dat het erg gezellig was, leuk om om verschillende RR te leren kennen. Dank jullie wel voor de gezelligheid!!

Joanna

Door: Joanna • Geplaatst op

wat leuk dat het zo leuk was en wat jammer dat ik er weer niet bij kon zijn! (maar dat kopje muntthee live in Maroc was een goed alternatief..!) volgende kans 8 jan dus, wie weet!

Rsteeghs

Door: Rsteeghs • Geplaatst op

Wat een leuke weergave van de dag die ik helaas heb moeten missen vanwege de voorbereidingen voor het 40-jarige huwelijksfeest van mijn ouders (wat overigens ook erg gezellig was ;-). 8 Januari staat al in mijn agenda!

movos

Door: movos • Geplaatst op

18 september was een populaire dag voor feestjes en partijen! Er lagen kaarten voor film by the sea voor ons klaar, een uitnodiging voor een reünie van het werk en ook nog eens kaarten voor de reisreporter borrel. Tjaa… en dan moet een mens gaan kiezen! Eigenlijk was de keuze snel gemaakt en werd het de reisreporter borrel. En geen verkeerde keuze, want het was weer een zeer geslaagde dag! Erg leuk om “oude” reisreporters weer te zien en om nieuwe reisreporters te ontmoeten. Allemaal bedankt voor de gezelligheid!!
Groetjes Bram & Mo

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.