Utrecht

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Heel voorzichtig.....

Utrecht,
Nederland


Het is 16 maart 2020. We staan op het punt om naar Texel te gaan. De tassen gepakt en helemaal klaar voor vertrek. En dan komt het bericht: van een Texelse arts die adviseert om vooral niet naar Texel te komen. Na veel twijfel en vooral teleurstelling nemen we het besluit om niet te gaan! Dat was het begin van een heel nare tijd. Niet alleen voor ons maar voor iedereen. We blijven thuis en wachten af en zijn zo nu en dan verbijsterd en bezorgt. Er vinden met onze kinderen discussies plaats over het wel en niet laten vaccineren. Onze kinderen verschillen van mening maar wij kijken er naar uit. We wachten af en gaan nauwelijks weg en ontvangen geen bezoek . Als het stil is op straat maken we 's avonds een wandeling en soms gaan we een strandwandeling maken of naar het bos. Boodschappen doen we op de stille tijden. Als de regels versoepelen gaan we in september 2020 toch tussen twee Lock- Downs naar Oostenrijk. We zijn op het nippertje weer terug want intussen wordt er weer een Lock-Down aangekondigd. Daarna wordt het alleen maar weer erger. Contacten gaan per telefoon maar gelukkig komen er regelmatig toch kinderen op bezoek. We moeten voorzichtig zijn want we behoren tot de kwetsbare groep. Onze dochter krijgt ondanks uiterste voorzichtigheid toch corona en is er korte tijd behoorlijk ziek van. Intussen kijken we uit naar het vaccin. Met vreugde horen we het bericht dat we een afspraak kunnen maken. Ook vrienden en bekenden uiten hun opluchting hierover.
Inmiddels zijn we gevaccineerd en de vrijheid lokt. Het voelt goed. En ondanks dat blijven we toch voorzichtig. Gelukkig ziet het er steeds beter uit. Meer vrijheid en wellicht het eind in zicht. En daarom durfde ik vorige week weer naar de grote stad.. Alleen als het er niet te druk zou zijn. Zowel een wandeling in Den Haag als in Utrecht. Weliswaar nog steeds met een mondkapje op. Dat is benauwd maar wat een verademing dat het weer kan! Terrassen mogen weer open en het is gelukkig mooi weer en nog net niet te druk! Een feest om te zien en een feest om mee te maken! Heel langzaam begin ik er weer in te geloven. We zijn best bang geweest. Wat zal het mooi zijn als we binnen niet al te lange tijd weer "gewoon" kunnen reizen. En wat heb ik me de afgelopen tijd vaak gerealiseerd hoe rijk we waren met de vrijheid om te kunnen reizen en te kunnen gaan en staan waar we wilden...Ik hoop dat die tijd snel weer komt voor iedereen waar dan ook !
(Foto gemaakt op 28 mei 2021: Utrecht, Oude Gracht. Terrassen bij allerlei leuke restaurantjes onderaan de gracht bij de kelders. bezoekers duidelijk aanwezig metin acht genomen anderhalve meter afstand.)