Utrecht

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Op safari in de achtertuin

Utrecht,
Nederland


Helaas was er het grootste deel van dit jaar geen safari in verre landen.

Maar wat is er veel te zien in de nabije omgeving. Het lijkt wel of veel mensen daar steeds meer oog voor krijgen. Hoewel... ik was altijd al gericht op mijn groene tuin waar ik dagelijks kan genieten van de seizoenen en alle dieren, beestjes en kleine en grote vogels die er vertoeven. Maar deze had ik hier niet eerder gezien.
In de randstad zijn steeds meer exotische vogels te vinden. Zo'n 10.000 inmiddels.
1 er van is de parkiet. Er zijn 122 soorten parkieten Deze halsbandparkiet is fel groen van kleur, vrij groot; ongeveer 40 cm. Hij heeft een rode snavel. Ze eten zaden, noten fruit, granen, bloemen, nectar, pinda nootjes, appels.. Veel dus! Parkieten blijven hun hele leven als paar samen. Het mannetje heeft een zwart bandje om de nek en het vrouwtje is helemaal groen.
Deze parkiet zit in mijn achtertuin en is bezig om de laatste sierappeltjes te verorberen. Daar zijn ze ook voor! Een feest om naar te kijken.

Met deze foto sluit ik mijn Columbus jaar af. Ik wens iedereen op de site een mooie laatste dag in het oude jaar! Op naar een nieuw jaar met veel geluk en vooral gezondheid! En dank voor alle leuke reacties de afgelopen maanden!