Utrecht

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Utrecht image

Utrecht

Utrecht
Nederland
Fotografiewhekman

De terugreis Amersfoort - Amsterdam

Op zaterdag 7 juli 2012 gingen we terug van Amersfoort naar Amsterdam. I.p.v. de trein gingen we nu met de bus. We hebben nl. zo'n OV-kaart dat je 6 weekend met bijna het streekvervoer kan reizen, dus nu een mooi excuus om uit te proberen. We kwamen in dorpjes waar we nooit zijn geweest.

Het eerste traject was natuurlijk van Amersfoort naar Utrecht. Je komt o.a. Soesterberg, Zeist en De Bilt en het tweede traject Utrecht CS naar Amsterdam Z.O. Hier kom je o.a. in Abcoude, Breukelen, Loenen, Loenersloot e.d. De tweede traject was mooi. Jammer dat je met de bus ongeveer 3 1/2 uur kwijt bent om van A naar B te komen.

Ik heb onderweg wel dingen gezien waar ik binnenkort even naar terug ga, want ik wist bijv. niet dat Loenersloot ook een kasteel heeft en dat Kasteel Nijenrode zo dicht bij Amsterdam lag. Eens kijken of we binnenkort daar in de tuinen terecht kunnen.

Nog even over het hotel, waar we in verbleven. Ik miste o.a. een W.C.-borstel, een radiowekker en een prullenbak onder het bureau. De bedden waren ook te hard. Ik heb twee nachten zeer slecht geslapen. Op de website stond niet dat je bij treinstation Amersfoort Schothorst er uit moest i.v.p. Amersfoort Centraal. Bij 9292ov.nl werd dat ook niet aangegeven. Jammer!! Het is dus, vindt ik, een hotel voor mensen, die op het Openbaar Vervoer zijn aangwezen, niet echt een hotel om even er naar toe te gaan. Maar goed je kan niet alles hebben.

Echte tips voor Amersfoort heb ik niet. Als je eenmaal het centrum heb gezien, dan heb je Amersfoort wel gezien. Op deze dag geen foto's genomen.