Utrecht

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Utrecht image

Utrecht

Utrecht
Nederland
Mathilda

Nieuwe "criminelen" in omloop

Zittend met een heerlijk kopje thee en een lekker wit bolletje vanmorgen aan de keukentafel, sloeg ik mijn laptop open om de krant te lezen. Jawel de krant van Wakker Nederland, De Telegraaf. Je kunt er zo heerlijk bij wakker worden. Het ene verhaal is nog smeuïger geschreven dan het andere alhoewel je van sommige berichten ook niet vrolijk wordt op de vroege morgen.
Maar nu viel mijn oog op dit voor ons fotografen wel bijzondere bericht.....
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
wo 06 apr 2011, 07:33
Vrouw ziet statieven aan voor geweren
Van onze correspondent
HAARLEM - Een melding van een bezorgde burger heeft tot grote consternatie geleid in het centrum van Haarlem.

Omstreeks half vier rukte de politie met zes dienstwagens en twee motoren uit na een melding van een vrouw die had gezien dat meerdere grote wapens werden overgeladen in een groene Volkswagen Polo. De politie wist de auto nabij het Spaarne staande te houden. De omgeving werd hermetisch afgesloten, waarna de politie met getrokken pistolen via een megafoon de man uit zijn auto liet kruipen.

In zijn wagen bleken echter geen zware machinegeweren te liggen, maar meerdere camerastatieven. De geschrokken man kreeg koffie op het bureau.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Je kunt je afvragen of de politie niet iets beters te doen had, maar in deze tijd met allerlei rare gebeurtenissen kun je eigenlijk beter het zekere voor het onzekere nemen, alhoewel dit wel wat overtrokken is.... Een hilarisch bericht, ja toch ook wel, maar ik bedacht me hoe zou ik reageren als het mij overkwam.
Eergisteren nog was ik bepakt en bezakt met camera's én statieven er op uit getrokken met de auto, nee geen Polo, om de natuur in te trekken om de purperreigers te fotograferen. Jawel Nederland is ook mooi. En als ik me dan bedenk dat ik achtervolgd zou zijn door 6 dienstwagens en twee motoren en kruipend mjn auto zou zijn uitgebonjourd, door politie met getrokken pistolen, dan geloof ik dat ik toch wel wat sterkers nodig zou hebben dan dat bakkie koffie dat deze man heeft gekregen op het bureau. (Maar goed dan had ie gelijk de blaastest weer kunnen doen....) En ik altijd maar zeggen: "Ik schiet alleen maar (plaatjes) met mijn camera"....... Afijn, ze geven vandaag mooi weer op, dus ik ga maar weer eens op pad met mijn camera's en MET mijn statieven, want zonder kun je niet. Ben benieuwd wat ik vandaag ga "schieten"!