Utrecht

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Utrecht image
Utrecht image Utrecht image

Fietstocht met dikke pech

Utrecht
Nederland
Jhhuijs

Fietstocht met dikke pech

Op 30 juli vertrekken we vanuit Limburg voor een gezellig fietsweekendje naar Amersfoort. We logeren spot goedkoop in het nieuwe van der Valk hotel € 49,50 p.p. voor 3 nachten incl. ontbijt.

Bij binnenkomst straalt de luxe en het design je tegemoet. We checken in en ook onze kamer is mooi met een heerlijk boxspring.
We pakken onze spullen uit en besluiten gelijk maar een stuk te gaan fietsen. We zetten een route van zo'n 40 km uit en gaan ter afsluiting gezellig in Amersfoort eten.

Zaterdag is het weer wat druilerig en we besluiten op ons gemak te ontbijten en hopen dat het weer wat op klaart.
Rond elf uur is het droog, dus we stappen weer op de fiets, nu voor zo'n 50 km. Als de route ons 's middags door Amersfoort voert besluiten we tot een stop en gaan gezellig even het centrum in. We zetten de fiets in een afgesloten fietsenstalling maar leggen ze wel voor de voorzichtigheid nog even met een ketting aan elkaar vast.
Na wat door het centrum geslenterd te hebben gaan we gezellig op een terrasje wat drinken. Het lijkt alsof er op dat moment een engeltje op mijn schouder klopt en vraagt of ik mijn fietssleutel nog wel heb.
Jullie begrijpen het al!!!!!! Sleutel weg en wat nu? Het angstzweet breekt me uit.
We gaan terug naar de stalling en vragen of daar een sleutel is gevonden. Bij de beheerder was niets afgegeven en verder had de man niets, kon de man niets en wilde de man niets.
We hadden wel een Halfords winkel gezien, dus daar maar naar toe. De man wilde ons graag helpen maar moest wel de fietsen in de winkel hebben. terug naar de stalling en toen met 2 aan elkaar gemaakte fietsen zo'n 20 trappen omhoog en een kleine 300 meter lopen. Ik heb vaak tot 10 geteld en ik denk mijn man nog vaker, want vrouwen zijn op dat gebied toch een beetje onhandiger. Een maal bij Halfords binnen ( wat ook niet van een leien dakje ging tussen allemaal die stellingen ) haalde ze eerst mijn mans zadel van de fiets zodat de ketting eraf kon. Gelukkig een fiets vrij. Daarna was mijn fiets aan de beurt en dat ging een stuk moeizamer. Eerst een aantal onderdelen slopen voordat met een slijptol mijn slot door kon worden gezaagd.
Na een half uur was ook mijn fiets klaar en voorzien van een ander slot en konden we onze weg weer vervolgen.
De zin om te fietsen was voor mij volledig over en zijn dus ook maar teruggegaan naar ons hotel, waar we na een lekkere douche heerlijk in het hotel hebben gegeten.

Zondags hebben we zonder verdere problemen toch weer dik 50 km. gefietst over de Utrechtse heuvelrug.

Achteraf kun je er mee lachen, maar toch vraag je je af waarom er geen mensen zijn geweest die vroegen waarom wij met 2 afgesloten fietsen over straat liepen.

Foto's

Image Title Image Title
be27f.jpg
Jhhuijs

Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "Fietstocht met dikke pech"

  • profile image comment
    Door TravelGoom• geplaatst op 02 Sep 2010 | 09:10:38

    een aparte aflevering van fietsem erin...

    Bericht aangepast op 08:13:08