Tilburg

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tilburg image

Hoe ik verslaafd raakte aan reizen...

Tilburg
Nederland
RenskeSpijkers

Hoe ik verslaafd raakte aan reizen...

Beste Columbus reisreporters,

Mijn allereerste blog, waar schrijf je dan over? Ik zal beginnen bij het begin... hoe ik verslaafd raakte aan reizen.

Het is eigenlijk allemaal de schuld van mijn vriend. Toen we een jaar samen waren besloot hij voor een half jaar voor zijn studie naar Nieuw Zeeland te gaan. Hij zat daar 'in the middle of nowhere', geen internet, geen mobiel netwerk alleen een telefoon voor noodgevallen en dat had hij me vooraf niet verteld! Als ik hem eens in de twee weken een keer aan de telefoon had zat hij vol met fantastische verhalen. We schreven elkaar brieven en stuurde elkaar pakketjes met leuke dingetjes. Het waren een aantal slopende maar bijzondere maanden.

Toen hij terug kwam was hij een totaal ander mens, in positieve zin natuurlijk want hij had geweldige dingen meegemaakt en keek nu anders naar dingen. Die zomer gingen we voor het eerst samen op vakantie naar Tunesië. 13 dagen aan het strand zag hij niet zo zitten dus boekte we tussendoor een meerdaagse excursie naar o.a. de Sahara. Mijn reactie; Wauw wat gaaf! Ik had namelijk al veel va Europa gezien met mijn ouders maar wel altijd vanuit een luxe hotel en dit was totaal iets anders.
Een jaar later bezochten we in Zuid Spanje Sevilla en Malaga en het jaar daarop volgde al snel de city trip die iedereen graag wil maken NEW YORK!

In deze stad ben ik verliefd geworden op reizen, ontdekken, leren kennen, meemaken, ervaren, zien, voelen, ruiken, horen, proeven alles wat een willekeurige bestemming met je kan doen.

En dan kom je terug, thuis, weer aan het werk... ik droomde over New York, ik had heimwee naar deze stad. Ik was besmet met het reisvirus.

Ik werkte destijds bij een Reclame bureau en merkte al snel dat 40 uur op kantoor achter mijn computertje niets voor mij was. Ik had het er vaak over met mijn vriend die nog studeerde en zijn studie makkelijk even op pauze kon zetten dus van het een kwam het ander... Ik nam ontslag, boekte een Around the World Ticket en weg waren we.

Tokio, Nieuw Zeeland, Australië, The Cook Islands en ter afsluiting Los Angeles en 4 maanden later waren we weer thuis en was onze bankrekening volledig geplunderd. Toch voelde we ons bijzonder rijk en dat doen we nu nog...
Het is alweer bijna 4 jaar geleden dat we deze reis hebben gemaakt en nog steeds heb ik heimwee naar diverse plekken, naar het vrije gevoel of naar het onbekende? Ik weet nog niet wat het precies is... misschien toch dat virus wat af en toe op komt spelen?