Rotterdam reisblogs

Ik ga op reis en laat thuis...

moontje-69 was er(tot 20 jan 2012) Gepost op 20 jan 120 reacties

De vakantie zit er aan te komen.Iedereen is druk bezig met de laatste zaken af te werken .Op het werk,thuis of waar dan ook.We hebben het druk om alles af te hebben voor we op vakantie gaan. Daarbij komt ook de stress over het nadenken over de vakantie.Want laten we eerlijk zijn...op het moment dat je de deur achter je dicht trekt kan je je pas ontspannen.
Iedereen om mij heen is nu bezig met de vraag : "ik ga op reis en neem mee..."
Want dat er veel mee moet is altijd wel duidelijk.Veel te veel gaat er mee.Maar daar komen we altijd pas tijdens de reis achter.
Dit jaar heb ik besloten het eens anders te doen.Ik stel mezelf de vraag:
"Ik ga op reis en laat thuis..."
Dit kan van alles zijn.
Dat ene rokje wat toch niet lekker zit.Die 3 flessen shampoo is ook overdreven.
En 5 boeken??? Ik ga naar Indonesie om wat te zien.Niet om te lezen.Dat kan ik thuis ook. Dus je ziet...even nadenken en er schiet mij genoeg te binnen.
Maar er schiet me nog meer te binnen.Ik kan nog meer achterlaten.En dan bedoel ik niet op materieel gebied .Ik ga op vakantie om te ontspannen en op te laden .Dus ook bepaalde gevoelens kan ik achterlaten. Dat is alleen maar balast.Veel te zwaar.Kies ik liever voor een extra rokje .
Ik ga eens even kritisch naar die vrouw in de spiegel kijken .Wat kan zij thuis laten om echt te kunnen ontspannen op vakantie.
Mijn werk natuurlijk...logisch.Dat heeft iedereen wel.Maar welke eigenschap van mezelf kan ik missen als kiespijn? Ik kan er wel wat bedenken die waarschijnlijk door lieve vrienden tegengesproken zullen worden.Vandaar dat ik ze voor mezelf hou.Ik ben namelijk degene die last heeft van die eigenschap.Dus ik moet er mee dealen en ik kan dus ook zelf besluiten het achter te laten.

Vraagje...WAT LAAT JIJ HET LIEFST ACHTER????

moontje-69 Positie 36122 (0 p.) Lid sinds 20-01-2011 Foto's en tips: 30 Blogs: 9 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Vulkaan de Merapi
0 0
Gepost op 20 januari
Indonesië Java
Kofferloos deel 2
0 0
Gepost op 20 januari
Indonesië Java
Voor de helft geland...deel 1
0 0
Gepost op 20 januari
Indonesië Java

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.