Rotterdam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Euromast !

Rotterdam,
Nederland


De 185m hoge Euromast is een icoon van de Rotterdamse skyline. Het panoramische observatieplatform en de roterende glazen lift bieden onovertroffen uitzichten over de stad en de wijde omgeving.

De Euromast werd ter gelegenheid van de Floriade in 1960 door architect Huig Maaskant en aannemer J.P. van Eesteren neergezet in Het Park, vlak bij de ingang van de Maastunnel.
In 1970 is een 85 meter hoge opbouw op de Euromast geplaatst; de Space Tower, waarmee de Euromast weer het hoogste bouwwerk van Rotterdam werd. De toren heeft nu een totale hoogte van 185 meter. Bezoekers kunnen met de Euroscoop, een lift die rondom van glas is, vanaf het Euroscoopdek op 112 meter hoogte naar het hoogste punt op 180 meter. Hierbij draait de lift langzaam rond, zodat de bezoekers aan alle kanten naar beneden kunnen kijken. Bezoekers worden naar het oorspronkelijke hoogste punt gebracht met twee liften die beide vier meter per seconde afleggen.
Je ziet hem van alle kanten liggen en iedereen kent hem wel, maar ga eens een keertje naar boven. Het is beslist de moeite waard.